«Manresans» traurà el carril bici allà on afecti la mobilitat a motor

La formació vol potenciar el diàleg amb els tots els actors que tenen quelcom a dir en el model urbanístic de la ciutat

Redacció
18 de maig del 2011
576_1253603531portada
576_1253603531portada | jordi masdeu

Foto: Arxiu

Manresans preveu reformar l'actual carril bici i eliminar-lo en aquelles zones, sobretot del centre de la ciutat, que afectin a la mobilitat del trànsit motoritzat. Pel que fa a Urbanisme i Via Pública, Manresans treballarà "de cara a la ciutadania" els projectes que estan aprovats i els avantprojectes que encara no ho estan. En aquest darrer cas, es posaran a debat per a que estiguin planificats i executats amb el consens de tothom. La rehabilitació integral del Nucli Antic serà un objectiu prioritari de Manresans abans de pensar en nous plans d'expansió.

Així mateix, la formació política independent encapçalada per Joan Soler revisarà i buscarà alternatives per millorar aquells projectes amb dèficits estètics, d'utilització o de perillositat com poden ser "la plaça de la Reforma, les gàbies de la Plaça Catalunya i la Bonavista". Entre altres, s'hi incorporaran elements verds. Tampoc no es permetrà que es posi més mobiliari ni elements decoratius amb cantoneres perilloses, com és el cas de les pilones del carrer Alfons XII o les voreres acabades en angle, que poden provocar accidents a vianants i vehicles "que s'hi deixen les rodes".

Una altra de les apostes de Manresans és potenciar la taula de diàleg amb el Col·legi d'Arquitectes, constructors, associacions de veïns i tots els col·lectius del teixit social que tenen alguna cosa a dir en el model urbanístic. Manresans "vol recuperar la confiança de la ciutadania en un àrea que s'ha gestionat d'esquena als interessos i necessitats dels manresans i manresanes". Així mateix, afrontaran la redacció del nou POUM (Pla d'Ordenació Urbana Municipal) tenint en compte la sensibilitat de tots els agents plausibles a l'hora de dissenyar el futur model de ciutat.