CiU Santpedor demana a Vilagrà que demostri les subvencions per la residència

Els nacionalistes recorden que Claus ha aportat documentació que fa dubtar de les propostes d'ERC respecte de la residència Sant Josep a Cal Jorba

Redacció
18 de maig del 2011
576_1279706372SANY0404
576_1279706372SANY0404

Entrada a Cal Jorba, on hauria d'anar la residència de Sant Josep. Foto: AjSTP

Després de les informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació sobre la construcció de la residència Sant Josep a Cal Jorba, Convergència i Unió de Santpedor ha emès un comunicat on manifesta la seva "perplexitat" quant al programa electoral d'ERC en el que diu que l'Ajuntament de Santpedor té 2,2 milions € de subvencions i que té concertades les places per a la nova Residència.

CiU recorda que el seu cap de llista, Xavier Claus, ha anat aportant dades que demostren que les informacions d'ERC no s'ajusten a la realitat i ha requerit diferents cops l'alcaldessa Laura Vilagrà perquè demostri amb documents la concessió de les subvencions i concertació de les places.

CiU ha aportat diferents documents:

  • El conveni de col·laboració entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'Ajuntament de Santpedor del 17 de març de 2007, on el govern de la Generalitat donava per denegada la subvenció d' un milió, ja que la condició era que s'havien d'iniciar les obres durant l'exercici 2009.
  • Un altre document del 2010, on l'anterior Govern tripartit de la Generalitat, informava que assumir la concertació de les 65 places de la Residència estava condicionat a la disponibilitat pressupostària que l'Administració tingués en aquell moment per l'any d'exercici en qüestió.
  • També en consta un avís del Govern de la Generalitat de l'Abril del 2011, de CiU, on es va demanar als alcaldes que no comencin les obres de noves residències perquè no tenen la garantia que es concertin les places.

Segons CiU, l'alcaldessa Vilagrà ha aportat un document de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania (un document realitzant quatre dies abans de les eleccions al Parlament), on s'esmenta que l'ICASS manté el compromís de contribuir a finançar la residència per un import màxim d'1 milió d'euros, amb una periodificació futura.

El comunicat de la formació nacionalista insisteix en que "cap dels documents aportats fins ara per Laura Vilagrà demostren l'atorgament de subvencions ni la concertació de places", motiu pel qual li tornem a reiterar el requeriment perquè demostri que té 2,2 milions de subvencions i la concertació de les 65 places, "ja que amb la documentació que Convergència i Unió disposa", l'Ajuntament de Santpedor no té ni una cosa ni una altra.

Convergència i Unió acaba el comunicat lamentant que caduqués el primer conveni de l'Ajuntament amb la Generalitat per fer la residència, del 2007, que comprometia un milió d'euros d'inversió.

Així mateix CiU desmenteix les informacions aparegudes en què s'esmenta que Xavier Claus posa en dubte la titularitat del terreny de la residència.

Arxivat a