La manresana Teatre Mòbil guanya la Mostra d'Igualada

La companyia s’endú la millor puntuació del públic amb un 9,18 per "Les Trifulgues dels Germans Garapinyada"

Redacció
04 de maig del 2011
Teatre Mòbil guanya la Mostra d'Igualada.
Teatre Mòbil guanya la Mostra d'Igualada. | Mostra

Teatre Mòbil guanya la Mostra d'Igualada. Foto: Mostra

La Mostra d'Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil i l'Obra Social de CatalunyaCaixa, col·laboradora de la fira, han lliurat aquest migdia a l'Ajuntament d'Igualada un gran xec de 2.000 euros a Teatre Mòbil com a reconeixement del Premi al millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2011 per Les Trifulgues dels Germans Garapinyada. El muntatge teatral, que va estrenar-se a La Mostra, ha estat, amb una puntuació de 9,18, el més ben valorat pel públic que va assistir a la 22a edició de la fira de teatre infantil i juvenil, que va tenir lloc a Igualada del 6 al 10 d'abril.

Per cinquè any consecutiu, els espectadors van poder escollir el millor espectacle de La Mostra votant a través d'unes butlletes que se'ls hi van lliurar en mà finalitzada la funció i en les quals hi figuraven el nom dels 48 muntatges de la programació oficial de la fira. La puntuació s'ha obtingut després de calcular la mitjana aritmètica per tal de garantir la igualtat de condicions entre les companyies que van actuar en espais de més i menys aforament. Els espectacles premiats en les edicions anteriors van ser Merci Bien de Mumusic Circus (2010), En Joan sense por d'Egos Petits (2009), Inventari de Marcel Gros (2008) i Secrets de Mag Lari (2007).

Marc Fonts, un dels membres de la companyia Teatre Mòbil, juntament amb Jordi Girabal i Atilà Puig, ha agraït el premi a tots aquells qui l'han fet possible i ha assegurat que per ells és "important, no un tràmit". En aquest sentit ha afirmat: "Un premi és una cosa en què quan fem l'espectacle ja hi pensem. És un incentiu abans de fer-lo i també després".

L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha destacat els "27 anys d'experiència" de Teatre Mòbil i que el Premi CatalunyaCaixa que atorga La Mostra d'Igualada "és un dels millors premis que es poden tenir, el de l'espectador". A més, ha dit a la companyia que demostra "la proximitat i la frescor que heu aconseguit amb els ciutadans, ciutadanes i programadors que us van acompanyar a La Mostra". Aymamí també ha incidit en què el guardó no només representa als guanyadors, sinó també "a tot el món de les arts escèniques".

En la seva intervenció, el director de zona de CatalunyaCaixa, Àngel Pérez Motos, ha subratllat que l'Obra Social és un dels pilars de l'entitat i que col·labora amb La Mostra d'Igualada amb l'objectiu de "promoure les arts escèniques del país". Igualment, ha assenyalat que l'Obra Social de CatalunyaCaixa és innovadora i vol respondre amb eficiència als interessos de les persones. "Vol ser útil, fer més i millor", ha declarat, recordant que "és possible gràcies a la confiança dels clients".

Per la seva banda, el gerent de La Mostra d'Igualada, Òscar Balcells, ha remarcat la importància del "vot popular" fent èmfasi en què "és realment l'espectador qui puntua els espectacles més ben valorats i qui decideix". Balcells ha felicitat la companyia guanyadora i ha agraït la col·laboració de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, així com del públic que ha participat emetent el seu vot, per fer possible aquest reconeixement.

La Mostra d'Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil
La Mostra d'Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de les terres de parla catalana. Està concebuda com un mercat d'espectacles al servei de companyies i programadors, esdevenint un punt de trobada del sector, una plataforma de difusió i una gran festa de les arts escèniques per al públic familiar. La 22a edició de La Mostra s'ha dut a terme del 6 al 10 d'abril de 2011 a Igualada, ha estat organitzada per l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Igualada, i ha comptat amb la col·laboració de l'Obra Social de CatalunyaCaixa i amb el patrocini d'Abacus Cooperativa.