El Pacte Territorial aconsegueix 1 milió de Madrid per a l'impuls industrial

Una delegació bagenca s'ha entrevistat aquest dijous amb el director del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç

Redacció
28 d'abril del 2011
Els representants del Bages a Madrid.
Els representants del Bages a Madrid. | Catpress
Els representants del Bages a Madrid. Foto: Catpress

El Consell Comarcal del Bages, com a entitat coordinadora del Pacte Territorial de Promoció Econòmica i Ocupació, s'encarregarà de gestionar una subvenció d'1 milió d'euros que es destinaran a actuacions de diversificació i dinamització industrial de la comarca. El grup d'Iniciativa per Catalunya Verds al Congrés dels Diputats va aconseguir mitjançant una esmena pactada amb PSC als Pressupostos Generals de l'Estat el milió d'euros per al Pacte Territorial del Bages.

Bona part d'aquests diners (600.000 euros) es destinaran a un projecte de crèdits a interès zero per donar finançament a iniciatives empresarials innovadores i que generin ocupació. Els crèdits s'hauran de tornar en 4 o 5 anys i, un cop recuperats aquests diners, el Pacte Territorial finançarà nous projectes i actuacions a la comarca.

Els 400.000 euros restants aniran destinats a l'execució de projectes d'entitats integrants del Pacte Territorial que contribueixin a la dinamització econòmica del territori. Entre aquests projectes hi hauria l'ampliació del Centre de Formació Pràctica, diversos projectes empresarials de la Fundació Catic, l'impuls del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, projectes d'economia social i sostenible, de desenvolupament, de medi ambient etc.

Aquest dijous, diversos representants bagencs s'han desplaçat a Madrid per reunir-se amb alts càrrecs del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per tal de signar oficialment el conveni que regula aquesta subvenció. Per part del Bages hi eren presents: Josep Candàliga, president del Pacte Territorial i del Consell Comarcal del Bages; Josep Camprubí, president del Comitè Polític del Pacte i alcalde de Manresa; Víctor Marcos, conseller de l'àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages; i Cecílio Rodríguez, president del Consorci de Formació i Inicatives del Bages Sud. La delegació bagenca que ha entregat un document socioeconòmic de la comarca s'ha reunit amb Jesús Candil Gonzalo, director general d'Indústria, Turisme i Comerç; i Galo Gutiérrez, sotsdirector general de Programes Estratègics.