Montserrat s'adhereix a la Xarxa RESCAT

El conseller d'Interior i el president de la comissió executiva del PMM signen el conveni en presència del P. Abat de Montserrat

| 28/04/2011 a les 16:36h
Arxivat a: Successos, montserrat, rescat
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/04/2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Felip Puig saluda el P. Abat Josep M. Soler en presència de Joan Rigol. Foto: AbM

Montserrat formarà part de la Xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya. El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de la Muntanya de Montserrat (PMM) han signat un conveni per a l'adhesió de Montserrat a la xarxa que es va fer amb motiu del procés d'implementació del PEMONT (Procediments de resposta per a Emergències a Montserrat), un document que recull la visió global del risc a la Muntanya de Montserrat i, especialment, al recinte visitable de Monestir de Montserrat i a la seva zona d'influència.

En base a aquest risc, el PEMONT concreta un conjunt de procediments operatius de resposta a les possibles emergències a Montserrat, tot tenint en compte la singularitat del risc en aquest àmbit derivat de les particularitats territorials, culturals i mediambientals del territori.

El PEMONT pretén ser una eina bàsica d'ajuda a la gestió de les emergències a Montserrat. Per aquesta raó, contempla els principals riscs -anàlisi del risc- que poden afectar a la Muntanya i al Recinte del Monestir de Montserrat.  També concreta l'organització de resposta a les emergències en aquest territori i la interactuació amb les entitats vinculades a la Muntanya. Finalment, el PEMONT defineix els procediments de resposta -i actuacions preventives- davant d'emergències, relacionant els mitjans i recursos disponibles i necessaris; i preveu un programa d'implantació i manteniment.

La xarxa RESCAT
La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d'Interior i d'altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya -Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Serveis d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l'Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals  i tots els ajuntaments sense policia local-.

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d'emergència. A més, està especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d'emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. També garanteix la confidencialitat en les comunicacions i dades.

Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, el que permet visualitzar en tot moment on estan cadascuna de les unitats operatives.

El conveni d'adhesió de Montserrat a la xarxa RESCAT l'han signat aquest migdia al Monestir de Montserrat el conseller d'Interior, Felip Puig, i el president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol, en presència del P. Abat Josep M. Soler.

COMENTARIS

església católica = secta
Anònim, 29/04/2011 a les 16:49
+0
-1
Apa, a lligar encara més l'estat i l'esgésia.
QUE JA EN TENIM PROU!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació e serveis funeraris al Bages per al dia 17