Montserrat s'adhereix a la Xarxa RESCAT

El conseller d'Interior i el president de la comissió executiva del PMM signen el conveni en presència del P. Abat de Montserrat

| 28/04/2011 a les 16:36h
Arxivat a: Successos, montserrat, rescat
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/04/2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Felip Puig saluda el P. Abat Josep M. Soler en presència de Joan Rigol. Foto: AbM


Montserrat formarà part de la Xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya. El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de la Muntanya de Montserrat (PMM) han signat un conveni per a l'adhesió de Montserrat a la xarxa que es va fer amb motiu del procés d'implementació del PEMONT (Procediments de resposta per a Emergències a Montserrat), un document que recull la visió global del risc a la Muntanya de Montserrat i, especialment, al recinte visitable de Monestir de Montserrat i a la seva zona d'influència.

En base a aquest risc, el PEMONT concreta un conjunt de procediments operatius de resposta a les possibles emergències a Montserrat, tot tenint en compte la singularitat del risc en aquest àmbit derivat de les particularitats territorials, culturals i mediambientals del territori.

El PEMONT pretén ser una eina bàsica d'ajuda a la gestió de les emergències a Montserrat. Per aquesta raó, contempla els principals riscs -anàlisi del risc- que poden afectar a la Muntanya i al Recinte del Monestir de Montserrat.  També concreta l'organització de resposta a les emergències en aquest territori i la interactuació amb les entitats vinculades a la Muntanya. Finalment, el PEMONT defineix els procediments de resposta -i actuacions preventives- davant d'emergències, relacionant els mitjans i recursos disponibles i necessaris; i preveu un programa d'implantació i manteniment.

La xarxa RESCAT
La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d'Interior i d'altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya -Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Serveis d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l'Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals  i tots els ajuntaments sense policia local-.

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d'emergència. A més, està especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d'emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. També garanteix la confidencialitat en les comunicacions i dades.

Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, el que permet visualitzar en tot moment on estan cadascuna de les unitats operatives.

El conveni d'adhesió de Montserrat a la xarxa RESCAT l'han signat aquest migdia al Monestir de Montserrat el conseller d'Interior, Felip Puig, i el president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol, en presència del P. Abat Josep M. Soler.

COMENTARIS

església católica = secta
Anònim, 29/04/2011 a les 16:49
+0
-1
Apa, a lligar encara més l'estat i l'esgésia.
QUE JA EN TENIM PROU!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Torna la Festa de la Llum
Torna la Festa de la Llum | AjM
Del divendres 15 al diumenge 17 de febrer
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 16
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil | Arxiu particular