L'Ajuntament recorda la normativa d'obertura d'establiments pel dia 1 de maig

Redacció
27 d'abril del 2011

Davant la proximitat del dia 1 de maig, l'Ajuntament de Manresa informa de les obligacions dels establiments en relació a la normativa d'horaris comercials.

Com a norma general, cal que els establiments comercials romanguin tancats l'1 de maig. Únicament poden obrir al públic els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, premsa, flors i plantes, combustibles i carburants, i les farmàcies.

La confusió que es podria ocasionar de cara a aquest dia es refereix a dues categories d'establiments –el petit comerç alimentari i les anomenades botigues de conveniència– als quals està permès obrir en festiu, però que en cap cas poden obrir el dia 1 de maig (tampoc l'1 de gener, l'11 de setembre i el 25 de desembre).

Igualment, aclarir que els establiments comercials annexos a les benzineres no poden seguir el mateix horari d'atenció al públic que el permès per a la venda de carburant, ja que tenen un tractament diferenciat en matèria d'horaris comercials. La llibertat d'horaris que la llei atribueix a la venda de combustibles i carburants només és aplicable als establiments annexos si aquests únicament comercialitzen productes complementaris relatius a l'automoció. En canvi, si comercialitzen productes d'alimentació, regals, drogueria, etc. s'han de regir pel règim d'horaris general i no poden obrir l'1 de maig.

Els establiments dedicats essencialment a la prestació de serveis (perruqueria, centre d'estètica, bugaderia, locutori telefònic o altres) poden obrir en dia festiu atès que estan exclosos de les limitacions en matèria d'horaris comercials.