La 41a Nit de l'Esportista estarà coorganitzada pel Biela Club

L'acte, que se celebrarà el dijous 26 de maig a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Kursaal, inclourà el lliurament de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu a Toni Elías

Redacció
20 d'abril del 2011

Manresa celebrarà el pròxim dijous 26 de maig la 41a edició de la Nit de l'Esportista. Enguany el Biela Club Manresa és l'entitat encarregada de coorganitzar l'acte junt amb la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, el patrocini de l'Obra Social la Caixa i el suport dels mitjans de comunicació local. La 41a Nit de l'Esportista se celebrarà al Teatre Kursaal a partir de 2/4 de 9 del vespre i inclourà el lliurament de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu a Toni Elías.

Recordem que en la sessió plenària del passat 17 de gener, l'Ajuntament de Manresa va acordar atorgar la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu al pilot de motociclisme manresà Toni Elías en reconeixement a la seva trajectòria personal i esportiva i a la seva contribució en la projecció de la ciutat de Manresa. El seu ampli palmarès inclou el títol de Campió del Món de Moto2, entre d'altres: 3r classificat al campionat del món de 125 cc l'any 2001, 3r classificat al campionat del món de 250 cc l'any 2003 i 7è classificat al campionat del món de moto GP l'any 2009.

Paral·lelament, en el decurs de l'acte es farà un reconeixement als millors esportistes de l'any. El termini per presentar candidatures està obert fins al dilluns 2 de maig.  Segons les bases, les diferents categories que es reconeixeran en la Nit de l'Esportista són:

  • Millor Esportista Absolut/a
  • Millor Esportista Jove (fins a 18 anys)
  • Millor Esportista Veterà (més de 40 anys)
  • Millor Esportista Special Olympic
  • Millor Esportista Paralímpic
  • Millor Equip en categoria Absoluta
  • Millor Entitat esportiva
  • Millor entrenador i/o preparador
  • Millor directiu/va
  • Millor patrocinador
  • Millor àrbitre o jutge/sa esportiu
  • També rebran el premi campions tots aquells equips de casa nostra que quedin els primers classificats del seu grup de competició durant la temporada 2010/2011.

Qualsevol persona pot proposar candidats i candidates a la categoria que cregui oportuna, tenint en compte que els requisits perquè un esportista pugui optar a una distinció de la 41a Nit de l'Esportista són: ser un esportista manresà o haver estat enquadrat en un club manresà federat durant la temporada 2010/2011, estar en actiu i no haver sofert sancions greus per part dels organismes federatius o clubs a que hagi pogut pertànyer.

Les propostes de candidatura es poden fer per Internet a través de la pàgina web de l'Ajuntament (http://www.ajmanresa.cat/web/contingut.php?id_menu=3035&parent=111&area=4) o bé personant-se a la Secció d'Esports (Crta de vic, 16 1a planta), sempre abans del 2 de maig.

L'any passat, els guardonats com a millor esportista van ser:

  1. Maurici Casasayas (Judo. Campió d'Espanya absolut en -81 kg)
  2. Txell Calduch (Atletisme. Campiona d'Espanya absoluta en 10.000 m pista)
  3. Lluís Lorente (Tir Olímpic. Campió d'Espanya i Copa del Rei) i David Palmada (Escalada. Obertura ruta escalada A6+ a les Fisher Tower)

Arribar a la 41ª edició demostra que la Nit de l'Esportista és un esdeveniment plenament consolidat dins de l'àmbit esportiu manresà, i que és tot un referent a l'hora de reunir tots els estaments esportius de Manresa i poder gaudir de la bona salut de l'esport a la ciutat pel nombre i qualitat dels esportistes.