Empreses locals aposten per la cultura donant suport al Kursaal

Redacció
16 d'abril del 2011
Representants de les empreses col·laboradores amb el gerent de MEES, Valentí Oviedo.
Representants de les empreses col·laboradores amb el gerent de MEES, Valentí Oviedo. | MEES
Representants de les empreses col·laboradores amb el gerent de MEES, Valentí Oviedo. Foto: MEES

Per continuar tirant endavant els projectes que el teatre Kursaal vol afrontar com a equipament cultural es fa necessària la cada vegada més complicitat de recursos aliens, i no només públics. Afortunadament, a Manresa  hi ha un teixit industrial i comercial que  és sensible als projectes culturals i que entén que la cultura i el coneixement són fonamentals per al desenvolupament  educatiu, social i econòmic del nostre territori.

Així, empreses locals de sectors molt diversos, com són Avinent (implantologia dental), el Grup Soler (elèctrica), Sala Team (automòbils), el Grup Santasusana (assegurances), la Fundació EMI (formació), Remsa (material d'oficina) i l'agrupació de comerciants UBIC-Manresa Comercial, han apostat aquesta temporada per donar suport a la cultura com a col·laboradors en els espectacles que programa el Kursaal, un dels teatres de referència a Catalunya, amb més 75.000 espectadors l'any 2010.

Josep Santasusana del Grup Santasusana és "important que sapiguem invertir part dels nostres beneficis per a la gent del territori i col·laborar amb el Kursaal ens venia com anell al dit". Joan Cortina d'Avinent destaca el "compromís que té la nostra empresa amb Manresa i la comarca i col·laborar amb el Kursaal és una bona manera de visualitzar-lo". Per la seva banda, Isabel Galobart de Grup Soler també ha valorat molt positivament "que una part dels beneficis de l'empresa es puguin dedicar al Kursaal". Jordi Sala de Sala Team ha explicat que "som una empresa amb el cor manresà" i que "el Kursaal és una icona perfecte per apostar per la cultura". Des de la Fundació EMI, Alfredo Casas ha assenyalat que "donar suport al Kursaal ens honora com a entitat". Finalment, per part de la UBIC-Manresa Comercial, Xavier Lanza ha destacat la necessitat de "lligar la cultura i l'oci d'anar a comprar" i en aquest sentit, ha valorat molt bé poder col·laborar amb el projecte del Kursaal per dinamitzar el comerç manresà mitjançant accions artístiques.

Gràcies a la col·laboració d'aquestes empreses que aposten per la difusió de la cultura, equipaments com el Kursaal poden oferir espectacles de reconegut prestigi i qualitat artístiques en la programació de totes les temporades; a més a més d'impulsar projectes com el servei educatiu i formatiu, que contribueixen a la promoure la cultura i el coneixement dins del nostre àmbit territorial.

Enguany, un 6% del total del pressupost de Manresana d'Equipaments Escènics (MEES) prové dels patrocinis, i la voluntat de MEES és que l'any vinent es pugui arribar al 10%.