Súria viu el primer castell dels Castellers de Solsona

Van descarregar un 4d6 amb la posterior eufòria de tots

Redacció
12 d'abril del 2011
Dos pilars dels Salats de Súria i els Castellers de Solsona.
Dos pilars dels Salats de Súria i els Castellers de Solsona. | Roger

Dos pilars dels Salats de Súria i els Castellers de Solsona. Foto: Roger

Aquest passat diumenge va tenir lloc a la nova plaça del CAP, encara sense nom, una trobada castellera amb els Salats i els de Solsona que van tenir un paper protagonista al poder descarregar per primera vegada el 4d6.

La Jornada va començar passats 2/4 d'1 amb un sol més propi del mes de Juny que de l'Abril, amb una plaça amb força assistència de públic de totes les edats. Els Salats, després d'un pilar de dol a l'inici, van fer un 3d6 ràpid per estrenar canalla nova. En segona ronda descarregaven el segon 5d6 de la temporada sense cap problema i van acabar amb un 4d6 pensant en pujar-lo un pis ben aviat. Els Salats aprofitant l'assaig - actuació també van fer proves de castells de 7, on es va poder veure un 3 a punt de caramel. Per acabar juntament amb els del Solsonés, van aixecar un pilar de 4 per sota, mentre els de Solsona feien un pilar de 4.

Els Castellers de Solsona que ja venien de fer un taller a una escola de solsona, van començar fent un 4d5 amb el pilar sense pinya, van lligar un 3d6 fins a dosos i en última ronda van voler estrenar-se descarregant el 4d6, amb una posterior eufòria dels propis solsonins i de tots els qui eren a la plaça.

Després de l'actuació la festa es va traslladar a les pistes de l'escorxador on es va fer un dinar de germanor amb les dues colles. Un cop acabat el dinar, mentre es feia la sobretaula, es van fer tot un seguit de jocs participatius, balls i es va finalitzar la trobada amb un bingo.

Els Salats que continuen assajant, han preparat un concert el proper dissabte dia 10 al mistik amb Doble Malta, Kabellitos i Mystard i també, de cara a la setmana de caramelles, faran un únic assaig especial el dimarts a les 8 del vespre.

Arxivat a