Èxit de participació en l'IronKoala del Catllaràs

Una vintena d'atrevits van fer algun dels sectors de la prova organitzada pels manresans Koala's Team

Raül Racero
05 d'abril del 2011
Una vintena d'atletes extrems van participar a la prova.
Una vintena d'atletes extrems van participar a la prova. | Kaycs Riumar

Una vintena d'atletes extrems van participar a la prova. Foto: Kaycs Riumar

La II edició de l'Ironkoala celebrada al Catllaràs va comptar amb la presència de vint esportistes i es va considerar un èxit total per part del Koala's Team. La rebaixa de la distància d'Ironman a mig Ironman va ser crucial malgrat els forts desnivells de la prova.

La cita començava al pont de l'embassament de la Baells (el Catllaràs) a trenc d'alba. Sis agosarats es van embotir el neoprè i van saltar des del pont. Per motius de seguretat es va canviar el recorregut i es va deixar en 1.600 metres en comptes dels 1.900 programats inicialment. La temperatura de l'aigua era de 7.9ºC cosa que hauria provocat la suspensió de qualsevol triatló oficial.

Els palistes de Kayacs Riumar no van haver de fer cap rescat i tan sols va ser destacable la hipotèrmia lleu del sallentí Jordi Molist, que es va refer durant el sector de bicicleta. Aquest fet va provocar que rebés una oferta del Koala's Team per formar part de la seva estructura.

La volta en bicicleta era un cercle de 101 kilòmetres amb 3.000 metres de desnivell positiu que tenia com a sostre el port del Pradell. Un gegant desconegut de 1.732 metres d'alçada amb rampes del 20% que van donar un to èpic al sector sobre rodes. Vint ciclistes van formar un pilot que mai va ser compacte a causa dels forts desnivells de la carretera. A tall d'anècdota, dos participants no van seguir les indicacions de Sant Jaume de Frontanyà i van haver de ser recollits a Ripoll.

Abans de la cursa a peu es va fer un dinar popular gentilesa de Plats cuinats el Pererol a la Plaça de la Nou de Berguedà, fet que va permetre agafar força a tots els participants per encara la pujada al Sobrepuny. El sector a peu va haver de ser retallat i va quedar en una volta de 9 kilòmetres i 900 metres de desnivell positiu que va propiciar que els participants s'exprimissin a fons i acabessin esgotats i encara de dia.

La prova es va tancar amb un sopar de germanor i es va agrair el suport de la Nou de Berguedà com a seu d'aquest IronKoala i a tots els col·laboradors que van permetre que la trobada fos un èxit, com Stadion Trail, Nutriland i els ja mencionats Kayacs Riumar i Plats cuinats el Pererol..

Tota la informació, fotos i vídeos a www.koalasteam.com.