La Lluna, Petit príncep i La Llum tornen a obrir els seus patis

El servei de Pati obert s'iniciarà dimarts que ve, 5 d'abril, i estarà en funcionament fins a mitjans del pròxim mes de juliol

Redacció
02 d'abril del 2011

A partir d'aquest dimarts 5 d'abril i fins a mitjans del mes de juliol, tres llars d'infants municipals –La Lluna, Petit príncep i La Llum– obren de nou els seus patis a totes les famílies de Manresa amb nadons i infants fins als 3 anys d'edat. Aquest servei rep el nom de Pati obert.

Totes les famílies que hi vulguin participar tindran l'oportunitat de poder utilitzar el pati de les escoles La Lluna (la Balconada), Petit príncep (La Parada) i La Llum (Mion-Puigberenguer). S'ofereix un espai de trobada i relació en un entorn més segur i acollidor, diferent al que es pot trobar en un parc convencional.

El servei és totalment gratuït i no cal inscripció prèvia, simplement cal anar al pati i jugar aprofitant els recursos de l'escola amb el suport en tot moment d'una educadora. Es pot utilitzar l'estona que cada família desitgi sempre que estigui dintre de l'horari previst.

Aquest servei és un espai educatiu, ja que el joc és la base educativa de l'etapa 0-3 anys d'edat. A través del joc els infants aprenen, coneixen, experimenten i es relacionen amb altres persones. A més, els adults, a través de l'observació i participació d'aquest joc infantil, poden arribar a conèixer molt millor les necessitats i les fases evolutives dels seus fills.

Per als adults, a més, el fet d'assistir al Pati Obert pot tenir altres grans atractius com compartir dubtes amb altres famílies, conèixer maneres de fer d'altres cultures familiars o tenir l'oportunitat de consultar situacions educatives amb professionals. A més, els professionals acompanyen en tot moment les famílies oferint els recursos necessaris i adequats i donant suport al llarg de la sessió.

Les tres llars d'infants obriran els seus patis de 17 a 19 h els dies:

  • Els dimarts: a l'escola Petit príncep (Av. Dels Dolors, 33)
  • Els dimecres: a l'escola La Llum (St. Antoni Abat, s/n)
  • Els dijous: a l'escola La Lluna (dins edifici de l'escola Serra i Húnter de la Balconada)

Es potencia l'oferta de patis oberts a la ciutat
Amb el projecte de Pati obert a les escoles bressol s'incrementa l'oferta de què disposa la ciutat. En aquest sentit, recordem que el passat mes de febrer es va posar en marxa un nou model de patis oberts a iniciativa dels consells de districte.

El projecte consisteix en obrir els patis de diverses escoles de la ciutat per tal que la ciutadania els pugui usar com un espai públic més i hi pugui desenvolupar les activitats que desitgi, sobretot esportives.

Inicialment, els centres educatius que hi participen són La Salle, La Font, Serra i Húnter i Sant Ignasi. La Salle, que tradicionalment ja ha posat les seves instal•lacions al servei de la ciutat, també s'afegeix al projecte, i és previst que en breu hi hagi noves escoles.

Els patis d'aquests centres educatius s'obren els dissabtes i diumenges mentre hi ha llum solar, i són de lliure accés.

Els espais compten amb vigilància itinerant i puntualment també s'hi desenvolupen activitats dirigides gratuïtes per a totes aquelles persones interessades. Aquestes activitats les porten a terme alumnes de la Casa d'Oficis de monitors esportius, que actualment està portant a terme el Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya.