Prop de 700 persones visiten el nou CAP de Súria

La presentació pública d'aquest equipament es feia divendres

Redacció
25 de març del 2011
Imatges de les visites guiades a l’interior del nou CAP.
Imatges de les visites guiades a l’interior del nou CAP. | AjSú

Imatges de les visites guiades a l’interior del nou CAP. Foto: AjSú

Unes 700 persones han visitat avui, divendres, les noves instal·lacions del Centre d'Assistència Primària (CAP) Goretti Badia en la primera de les tres jornades de portes obertes que es desenvoluparan fins a diumenge en la presentació pública d'aquest equipament sanitari. També ha estat presentada públicament la plaça del nou CAP, en un acte presidit per l'alcalde Antoni Julián i pels quatre tinents d'alcalde de l'equip de govern municipal.

El nou equipament sanitari, amb una superfície útil de 1.016,48 metres quadrats, resoldrà les mancances i els problemes d'espai de l'actual centre de salut, operatiu des de l'any 1983. La posada en marxa de les instal·lacions del futur CAP, completament acabades, haurà de ser fixada pel CatSalut de la Generalitat, que també ha d'aportar el material necessari per al seu funcionament.

Durant l'acte de presentació, Antoni Julián ha expressat la seva confiança que "molt aviat es posarà en marxa" el nou CAP. L'alcalde de Súria ha afirmat que l'Ajuntament i l'equip professional del centre de salut "estem fent tot el que és possible per aconseguir del departament de Salut de la Generalitat la decisió de posar en marxa aquest centre com més aviat millor".

En aquest sentit, ha manifestat que el dret a una assistència sanitària general i de qualitat "ha de ser prioritari davant de molts altres", tot i les restriccions pressupostàries anunciades per les administracions públiques. Antoni Julián ha afegit que el nou CAP "serà un equipament de primer ordre" i representarà "un gran avenç en qualitat de vida per a Súria".

En relació amb la plaça construïda davant del nou CAP, l'alcalde de Súria ha remarcat que "resol definitivament la trama urbana del centre", després d'un llarg procés que ha hagut de superar nombroses dificultats. Malgrat això, ha especificat que "s'ha imposat l'esperit positiu i avui tenim una nova plaça de més de 1.100 metres quadrats al mig del poble perquè tothom la pugui gaudir".

Antoni Julián ha recordat que la nova plaça i el futur CAP "no són mèrit únicament de l'Ajuntament actual, ja que hi han treballat diferents corporacions de colors diferents durant molts anys". La plaça disposa de bancs, jocs infantils, espais arbrats i contenidors soterrats.

L'alcalde de Súria també ha elogiat la figura de la surienca Goretti Badia, recordada professional sanitària que dóna nom a l'actual centre de salut i al futur CAP. Abans de l'acte de presentació pública, familiars de Goretti Badia han visitat l'equipament, acompanyats per membres de la corporació municipal, components de l'equip del centre de salut i els responsables del projecte i de la seva construcció.

La presentació del nou CAP ha provocat una gran expectació, de manera que en moments puntuals s'han arribat a produir aglomeracions a l'interior de l'equipament. Els horaris de les properes visites guiades són els següents:

  • · Dissabte, 26 de març: d'11.00 a 13.00 h. i de 17.00 a 19.00 h.
  • · Diumenge, 27 de març: d'11.00 a 13.00 h.

En el transcurs de les visites guiades s'ofereix un audiovisual, preparat especialment per a aquesta ocasió, sobre la tradició assistèncial a Súria i el llarg procés que ha fet possible la construcció del futur CAP i de la nova plaça.

Arxivat a