La Fundació CTM valora positivament la seva participació en ENERGEST

ENERGEST permetrà reduir els consums energètics i les emissions de CO2 de les plantes industrials que l'implementin

Redacció
17 de març del 2011

El projecte ENERGEST ha estat liderat per l'empresa SEAT i coordinat des de la divisió d'energia de la Fundació CTM Centre Tecnològic, que pertany a la xarxa TECNIO impulsada per ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

El projecte ENERGEST ha tingut per objectiu el desenvolupament d'un sistema de gestió, optimització i eficiència energètica dels processos industrials i ha permès desenvolupar un sistema de predicció energètica nou en el sector de les plantes industrials manufactureres.

ENERGEST proporciona tot un seguit d'eines de diagnòstic que permeten gestionar els consums produïts per plantes industrials, controlant i optimitzant el consum energètic dels diferents processos industrials. Aquests sistema, a més a més de millorar l'eficiència energètica, també permet la reducció d'emissions de CO2 .

Pels investigadors de la Fundació CTM Centre Tecnològic, el projecte ENERGEST permetrà, a les industries que l'implementin, guanyar en competitivitat, eficiència energètica i reduccions en les seves emissions de CO2. Per una altra banda, permetrà reforçar la imatge de les empreses que l'implementin, pel que fa a la seva responsabilitat social corporativa relacionada amb el seu medi ambient.

El projecte ha tingut una durada de 2 anys i s'han invertit 1,1 milions d'euros, procedents en un 40% per l'aportació del Programa de Nuclis d'Innovació Tecnològica d'ACC1Ó, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del Programa Operatiu de Competitivitat Regional i Ocupació de Catalunya 2007-2013.

En aquest consorci també hi ha participat la consultoria energètica ENERTIKA i la consultora PROMAUT, d'enginyeria elèctrica d'automatització. També hi va col·laborar el Centre MCIA "Motion Control and Industrial Aplication" de la Universitat Politècnica de Catalunya.