Onze ferits en el descarrilament d'un tren de la línia BCN - Manresa

El descarrilament s'ha produït a les 8:20 d'aquest vespre de dimecres entre els baixadors de Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls a causa d'una roca de 40 tones que s'ha desprès sobre la via

Redacció
16 de març del 2011
Imatge del tren que ha descarrilat entre Vacarisses i Viladecavalls.
Imatge del tren que ha descarrilat entre Vacarisses i Viladecavalls. | Norma Vidal
Imatge del tren que ha descarrilat entre Vacarisses i Viladecavalls. Foto: Norma Vidal

Els autocars substituiran els trens aquest dijous entre Terrassa i Manresa pel descarrilament de Vacarisses
La roca de 40 tones que aquest dimecres ha fet descarrilar un tren de la R4 de Rodalies entre Vacarisses i Viladecavalls, al Vallès Occidental, seguirà portant problemes al llarg d'aquest dijous. En aquest sentit, Renfe ja ha avisat que el servei d'aquest dijous entre Terrassa i Manresa començarà tal com ha acabat dimecres: per carretera. En aquest sentit, Renfe ha previst un dispositiu especial amb 40 autobusos i 30 persones que es dedicaran a atendre els clients de les estacions afectades. La causa de tot plegat, una roca de grans dimensions que segons Renfe hauria caigut a la via per culpa de les intenses pluges dels darrers dies i el maquinista no hauria tingut temps de frenar.

Per determinar les causes exactes que han provocat el despreniment de pedres a la via Adif ha obert una investigació. A més de fer descarrilar el tren, provocar una desena de ferits i suspendre les circulacions, les conseqüències persisitiran aquest dijous, quan el servei en el tram comprès entre Terrassa i Manresa s'haurà de seguir fent per carretera ja que s'han produït desperfectes importants a la via i a la catenària. A més, la realització dels treballs és laboriós, ja que el punt on s'ha produït l'accident és muntanyós i de difícil accés, de manera que no s'hi pot treballar amb maquinària pesant i això alenteix la feina.

Per tot això, Renfe no pot preveure una hora exacta de represa de la normalitat i tan sols ha avisat que els problemes continuaran durant tot aquest dijous. Un cop retirat el tren, faltarà  retirar els materials caiguts a la via i reparar els danys.

Matí de dijous
Un servei d'autobusos cobreix el tram de rodalies R4 amb un autobús entre Manresa i Terrassa degut a l'afectació de l'accident i de les pedres que afecten la via i que van ser les causants del despreniment.

23:11 Finalment són 11 les persones que han resultat ferides de caràcter lleu
Tots els passatgers que viatjaven en el comboi que, aquest vespre, ha descarrilat entre els baixadors de Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls, al punt quilomètric de la via 323'4, al terme municipal de Vacarisses, ja han estat evacuats.
 
Segons les darreres informacions al tren viatjaven un total de 42 persones, de les quals 11 han resultat ferides de caràcter lleu, entre les quals hi ha el conductor. D'aquestes, sis han estat evacuades, des de pràcticament el lloc de l'accident, amb ambulàncies. Tres ferits han estat traslladats a l'Hospital de Manresa i els altres tres a la Mútua de Terrassa.
 
Els altres cinc ferits han anat fins a l'estació de Terrassa amb un altre tren que els ha traslladat a ells i a la resta de passatgers. Allà els esperava personal del SEM per evacuar-los a un centre hospitalari. En aquest trajecte amb tren fins a Terrassa els passatgers han estat acompanyats per efectius del Cos de Bombers de la Generalitat.
 
Cal recordar que els Bombers, que han estat alertats a les 20.23 hores de l'accident, han desplaçat 17 dotacions, entre les quals hi havia efectius del GEM (Grup Emergències Mèdiques) que han fet atenció sanitària als ferits.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 20.23 hores d'aquest vespre d'un descarrilament entre els baixadors de Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls, al punt quilomètric de la via 323'4, al terme municipal de Vacarisses.
 
Segons les primeres informacions a causa del descarrilament del comboi, que transportava uns 25 passatgers, set persones haurien resultat ferides de caràcter lleu, entre les quals es troba el conductor. En aquests moments estan ateses pels serveis sanitaris.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat 17 dotacions, han inspeccionat tots els vagons i han descartat que hi hagi cap persona més a l'interior.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla Ferrocat.

22:09
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 20.23 hores d'aquest vespre d'un descarrilament entre els baixadors de Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls, al punt quilomètric de la via 323'4, al terme municipal de Vacarisses.
 
Segons les primeres informacions a causa del descarrilament del comboi, que transportava uns 25 passatgers, tres persones haurien resultat ferides de caràcter lleu, entre les quals es troba el conductor.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat 17 dotacions, han inspeccionat tots els vagons i han descartat que hi hagi cap persona més a l'interior.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla Ferrocat.