Presenten la Nit del Bages per a la Independència

Tindrà lloc el proper divendres, 29 d'abril, a Sant Benet de Bages

Redacció
11 de març del 2011
Roda de premsa de presentació de la Nit del Bages per a la Independència.
Roda de premsa de presentació de la Nit del Bages per a la Independència. | Pius Cisa

Roda de premsa de presentació de la Nit del Bages per a la Independència. Foto: Pius Cisa

Aquest divendres 11 de març de 2011, a Sant Benet de Bages, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la Nit del Bages per la Independència, que tindrà lloc el divendres 29 d'abril, també a Sant Benet de Bages.

Amb la presència de representants de comissions locals que en el seu moment van promoure les consultes sobre la independència a diferents municipis del Bages, el portaveu de Manresa Decideix Josep Camprubí ha obert la roda de premsa destacant que la idea de la independència s'ha anat estenent des de les consultes de 2010 fins al dia d'ahir mateix, en què el Parlament de Catalunya, per gran majoria, va donar suport a aquelles consultes –i a la de Barcelona que tindrà lloc el mes d'abril- i va reiterar el dret irrenunciable a l'autodeterminació del poble de Catalunya.

Camprubí va insistir que s'ha acabat el temps que defensar la independència es limitava cercles reduïts o a minoritaris. Ara es tracta, en canvi, de donar amplitud i prestigi social a la independència i fer evident l'extensió que ha pres el desig d'aconseguir-la.

Segons Camprubí des de Bages Decideix avui es feien simultàniament dues crides. La primera a totes les candidatures de qualsevol color polític que es presenten a les properes eleccions municipal, per tal que es plantegin treballar no solament de cara a la gestió municipal sinó que també es pronunciïn clarament respecte de les necessitats del país, del dret a l'autodeterminació i sobre l'alternativa de la independència.

La segona crida és als ciutadans de la comarca de cara a assistir a la Nit del Bages per la Independència, amb la intenció que els assistents adquireixin un triple compromís:

  • Compromís de difondre la idea de la independència
  • Compromís de treballar unitàriament, cadascú des del seu àmbit, per aconseguir-la.
  • Compromís de sentir-se responsable de consolidar al Bages una majoria social suficient per donar-li suport.

Carles Claret va explicar a continuació el detalls de la Nit, que se celebrarà a l'edifici de La Fàbrica, de Sant Benet de Bages, un lloc triat per donar clarament un sentit àmpliament comarcal a l'activitat, que s'emmarcarà en un sopar cívic d'afirmació nacional, en el qual hi haurà il·lustracions musicals i recitació, es comptarà amb un parlament de Jaume Cabré, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 2010, i es presentaran el primer bloc de signants de la Declaració del Bages per la Independència.

Jaume Puig, president de la Delegació d'Òmnium Cultural al Bages, va subratllar la figura de Jaume Cabré com a escriptor i intel·lectual compromès amb la seva llengua i el seu país, i va explicar explicar el funcionament de les inscripcions a la Nit del Bages per la Independència, que és oberta tothom però amb un aforament limitat. Les inscripcions s'han de fer abans del 10 d'abril per mitjà d'un ingrés de l'import del tiquet (28 euros) al compte CatalunyaCaixa 2041 0055 58 0040033402.