«Manresans» presenta les 5 primeres persones de la llista electoral

En la seva primera compareixença pública es mostren a favor de l'eliminació del carril bici, de passar de 4 a 2 zones d'ensenyament i de dedicar part de les beques de menjador al Banc dels Aliments

Redacció
09 de març del 2011
Els primers cinc candidats de 'Manresans'.
Els primers cinc candidats de 'Manresans'. | MNRS

Els primers cinc candidats de 'Manresans'. Foto: MNRS

Aquest migdia s'ha presentat en roda de premsa a La Peixera la formació política independent "Manresans" i les 5 primeres persones que encapçalaran la llista. L'acte ha servit també per a donar una pinzellada del funcionament de la formació i per extreure'n les primeres aportacions amb temes d'actualitat manresana

Els primers cinc candidats de la llista de "Manresans" són el cineasta Joan Soler, com a número 1; l'economista Josep Casado, com a número 2; l'agent d'igualtat d'oportunitats Núria Muñoz, com a número 3; el professor, Jordi Torras, com a número 4 i la dissenyadora Marta Garcia, com a número 5.

Joan Soler ja ha avançat que "Manresans" està en contra del carril bici i la seva eliminació seria una de les primeres mesures que durien a terme. També que treballarien per trobar la manera que el manteniment del Banc d'Aliments, que dóna paquets de primeres necessitats a unes 700 famílies manresanes, anés a càrrec municipal, "que és qui s'ha d'ocupar d'aquestes necessitats, no pas la ciutadania". En aquest aspecte, Joan Soler ha apuntat a les beques menjador de les escoles "que només haurien de servir per aquells nens en que els seus dos progenitors treballin i no se'n puguin fer càrrec al migdia". El cap de llista de "Manresans" ha assenyalat que l'estalvi que suposaria aniria molt bé per a proveir el Banc d'Aliments.

Seguint amb ensenyament, "Manresans" també estaria per una zonificació menys rígida i passar de les 4 zones que es pretén a les 2 zones "com en altres poblacions de similars característiques a Manresa". La zonificació no ha evitat "la concentració heterogènia de fills d'immigrants a les escoles" ni permet la lliure elecció de centres als pares. Per últim, Soler no ha volgut deixar passar l'ocasió per fer referència a la plaça de la Reforma, de la que "caldrà trobar la manera d'ajardinar-la" per a canviar una Manresa actual "gris i de ciment".

Quant al funcionament intern de la formació, "Manresans" s'estructura en comissions d'àrea que decideixen sobre allò que els pertoca "emprant les noves tecnologies quan calgui més celeritat". "La representació" que pugui obtenir "Manresans" a l'Ajuntament de Manresa "no decidirà sobre els temes a debat, sinó que serà cada comissió d'àrea qui li digui al regidor o als regidors què han de votar". Sobre el finançament de la campanya, Soler ha destacat que amotllaran la despesa als ingressos que puguin obtenir d'aportacions voluntàries, però que no faran campanyes populars, "no som de fer arrossades" ha puntualitzat.

Els cinc primers de la llista
El cap de llista de Manresans, Joan Soler Foyé és director de cinema. Guanyador d'un Goya l'any 2004 pel documental "Els nens del Nepal" i nominat l'any 2006 per "Abadonatii". Diplomat en direcció cinematogràfica pel Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) l'any 1999. Des del 2004 dirigeix la seva pròpia productora Cinefilms Productions al Barri Antic de Manresa. Va ser fundador del FECINEMA (Festival de Cinema Negre de Manresa) i director d'aquest festival durant 7 anys i deixant el càrrec per ocupar la presidència dels Festivals de cine i vídeo de Catalunya del 2005 al 2009. Ha dirigit més d'una quinzena de documentals i s'ha especialitzat en dos tipus: socials (El camí dels somnis, Bajo las luces de Tana i La vida de Allah Bakhs) i històrics (La Ciutat de Placido, Jorba, De Fussion a Gossos i Xup, História de un barrio).

El número 2, Josep Casado Escoriza és diplomat en magisteri per l'UAB. Es va especialitzar en comptabilitat general, en control de gestió i en direcció financera per EADA Barcelona, al 1992 va ser nominat al premi EADA i posteriorment va ser coautor del llibre "Conocer los fondos de inversión". Va realitzar el Màster en gestió i direcció d'entitats esportives  a l'INEFC. Està a un pas, de ser llicenciat en comunicació audiovisual  per la UOC, i cursa un MBA a EAE Barcelona. Compta amb una dilatada experiència professional. Destaca la seva intervenció com administrador-gerent del Club Tennis Manresa durant 14 anys. També va formar part de la Junta Directiva del CEM, i ha col·laborat activament en altres organit zacions.

Al 2007 crea i és el titular del Centre Formació10 a Manresa. Actualment, compagina les tasques de professor de FP d'administració i finances, i intervé  en l'assessorament a gerències i gestió de pimes. És responsable financer de Cintex 2000SL, premi PIMEC 2010 a la microempresa més competitiva.

La número 3 de Manresans és Núria Muñoz Carreras, sociòloga i postgraduada en Igualtat i Gènere. Actualment, és Agent d'Igualtat d'Oportunitats entre dona –home a l'Ajuntament de Vic des de fa quatre anys. Va treballar al barri de les Escodines, en el Pla de Desenvolupament Comunitari, i durant un any també va estar vinculada al Pla de Desenvolupament del Nucli Antic de Manresa (Barri Antic, Vic Remei i Escodines).  Fa 10 anys que viu al barri de les Escodines. Durant uns anys va estar vinculada a l'Associació d'Amics de la UNESCO de Manresa i és sòcia fundadora de l'Associació Catalana de Professionals de la Igualtat de Gènere (ACPIG) de recent creació.

El número 4 és Jordi Torras Estiarte. Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Vic (2006). Actualment, exerceix de professor d'Educació Física a l'IES Jaume Callís de Vic. Anteriorment ho havia estat de l'IES Antoni Pous de Manlleu (2009-2010) i a l'IES Pere Barnils de Centelles (2008-2009), entre d'altres centres. És entrenador de bàsquet i té el títol d'entrenador de segon nivell per la Federació Catalana de Bàsquet (2008). Viu al barri de la plaça Catalunya de Manresa.

La número 5 de Manresans és la Marta Garcia Barris. És una dissenyadora gràfica que viu al barri de Valldaura. Ha cursat estudis a l'Escola Superior de Disseny de la Universitat Ramon Llull (ESDI). Ha estat lligada a les arts gràfiques durant més de 10 anys i vinculada a altres activitats artístiques en diversos camps. Col•laboradora gràfica en el Festival de Cinema Negre de Manresa. Ha participat en diverses campanyes publicitàries de l'Ajuntament de Manresa. Ha realitzat campanyes de màrqueting per incentivar el comerç manresà.