La JSC troba «inhumà i alarmant» que el Govern «ofegui» els instituts públics de la ciutat

Redacció
08 de març del 2011

La Joventut Socialista de Manresa ha reaccionat de forma irada arran de la notícia que l'IES Pius Font i Quer no pot pagar la llum i el gas per la retallada del pressupost de la Generalitat pels centres educatius públics.

Josep Gonzàlez, primer secretari de la JSC de Manresa, lamenta que "no s'ha retallat ni un cèntim als centres privats que segreguen els alumnes per sexes, però sí que es retallen les despeses en electricitat i calefacció als centres públics". Gonzàlez afegeix que "la dinàmica general del nou Govern convergent és inhumana, ja que afavoreix els privilegis d'uns i imposa sacrificis a la majoria", i demana a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "que s'hi repensi i anteposi els interessos col·lectius als particulars". "El cas del Pius ens sembla alarmant", sentencia Gonzàlez, estudiant de Batxillerat a l'IES Lacetània, que espera que la resta de centres manresans no hagin d'arribar a aquesta situació.

Els centres educatius pendents
Per altra banda, Gonzàlez s'alinea amb l'alcalde, Josep Camprubí, i també insta Rigau a aclarir el futur dels centres educatius pendents a Manresa: "Volem saber què passa amb l'institut de Cal Gravat, la nova Flama i l'escola de Valldaura", explica. "Els i les joves socialistes de Manresa reclamem al Govern de CiU que no retalli, a més de la llum i el gas, els compromisos amb la ciutat", conclou Gonzàlez.