Conductàlia acostarà l'educació vial als joves

La jornada de seguretat viària tindrà lloc el proper 16 de març

Redacció
01 de març del 2011

"La nostra actitud a la carretera pot evitar un accident de trànsit. A la comarca del Bages, cada setmana hi ha un mort per accident o un accidentat greu amb seqüeles importants". Aquest és el missatge que el Montepio de Conductors, juntament amb les 7 entitats que organitzen una nova edició de Conductàlia, volen fer arribar als joves de 16 a 18 anys.

Per segon any consecutiu i dins el marc de Conductàlia el Montepio de Conductors amb l'objectiu d'aconseguir una circulació amb menys sinistralitat, ha organitzat una jornada de "Seguretat viària", pel proper 16 de març, dintre del marc de Conductàlia, orientada a la formació, prevenció i reacció davant d'un accident de trànsit, conjuntament amb diferents agents implicats en les tasques de prevenció i seguretat.

La molt bona resposta de l'any passat, amb 96 assistents, ha fet que aquest any es repetís l'activitat però dirigida als joves de 16 a 18 anys, joves que ja poden disposar d'un carnet de moto i que estan a les portes de tenir el carnet de cotxe. Si s'actua de forma responsable des de l'inici, tant si s'és conductor com acompanyant, és molt possible que es pugui evitar un accident de trànsit. Segons les estadístiques, a la comarca del Bages cada setmana hi ha un mort per accident o un accidentat greu.

La jornada anirà dirigida a tots els joves conductors amb edats compreses entre 16 a 18 anys dels 15 centres educatius del Bages. Aquesta vegada s'ha obert a tota la comarca del Bages, ja que pensem que l'educació en aquest sentit és fonamental i no es pot limitar a ningú una acció d'aquestes característiques. La participació serà voluntària, i la inscripció gratuïta es podrà realitzar a cada uns dels 15 centres.

S'iniciarà a les 16.00 h a la sala d'actes del Montepio, amb una taula rodona on intervindran els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Manresa, el Servei Català de Trànsit i l'Autoescola Font, on es posarà a debat temes com els mites de la carretera, els diferents factors de cansament, comportament en els vehicles de dues rodes en trams urbans, entre d'altres.

Seguidament es procedirà a participar d'un simulacre d'accident a la Plaça Sant Jordi, amb la participació del SEM, Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Un cop finalitzat el simulacre s'iniciarà el debat de la segona taula rodona on es parlarà de l'accident que no s'ha pogut evitar, entrant en detall en l'activació del sistema en cas d'accidents, l'actuació dels acompanyants, ... i el cas d'una persona que ha víctima d'un accident de trànsit, amb conseqüències irreversibles.

La jornada serà conduïda per un periodista professional, que es donarà per finalitzada després de la xerrada d'en Gerard Farrés.