Més de 400 nens passaran la setmana blanca als casals del CAE

Els menuts coneixeran de prop la cultura inuit en els 12 casals del CAE i la Fundació la Xarranca

Redacció
25 de febrer del 2011
Monitors del CAE i La Xarranca.
Monitors del CAE i La Xarranca. | CAE
Monitors del CAE i La Xarranca. Foto: CAE

Del 28 de febrer al 4 de març, 420 nens i nenes del Bages i Osona esdevindran inuit, mot que en la llengua inuktitut significa "persona". Els inuit són els habitants les regions àrtiques del nord de Canadà, Alaska, Grenlàndia i Sibèria que tradicionalment hem conegut amb el nom d'esquimals.

I és que el CAE i la Fundació La Xarranca han escollit aquest eix d'animació a l'hora d'organitzar els 12 casals que aquestes entitats faran en el nou període festiu escolar que s'ha anomenat Setmana Blanca. L'objectiu dels casals és donar a conèixer aquesta cultura als nens i nenes participants: la seva manera de viure, les característiques de l'entorn on viuen i com s'hi relacionen, els animals de l'àrtic, els jocs, els contes, la mitologia, etc. També s'aprofitarà per explicar les dificultats actuals d'aquests pobles: la modernització i la pèrdua de la seva identitat, els problemes derivats de l'escalfament de la terra, etc.

Gairebé una cinquantena de monitors i monitores dirigiran i animaran aquest casals a partir de jocs, tallers, contes, etc. per tal que els nens i nenes gaudeixin d'un programa d'activitats lúdic i atractiu. Bona part d'aquests monitors i monitores han participat prèviament en una activitat formativa impartida per Francesc Bailon, investigador especialitzat en la cultura inuit, per conèixer amb major detall aquesta cultura.

Es previst que els diferents casals acabin amb una festa final el proper divendres, en la que els nens i nenes lluiran els vestits i les disfresses que hauran anat fent al llarg de la setmana.

Els 12 casals que organitzen el CAE i la Fundació la Xarranca es faran en diferents municipis de la comarca del Bages -Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Sant Fruitós de Bages i Monistrol de Montserrat- i d'Osona –Collsuspina-.