Signatures per fer complir els horaris de tancament dels bars

Veïns del nucli antic de Manresa, amb el suport de les AAVV, recullen signatures per a que els bars tanquin a l'hora "després de 7 anys en que ningú els ha dit res"

Redacció
23 de febrer del 2011

Com una bassa d'oli. Així s'ha estès la recollida de signatures que van iniciar un grup de veïns de plaça Major i voltants per a demanar el compliment de la normativa d'horaris de tancament del bar Toni's a la plaça Major, però que ara ja es fa a gairebé tot l'ample del nucli antic, "amb el suport de l'AVV del Barri Antic i el coneixement de les Escodines" segons a afirmat a Manresainfo.cat una de les veïnes que ha iniciat aquesta recollida de signatures.

"Són set anys d'incompliment de la normativa i de permissivitat de l'ajuntament" es lamenta la mateixa veïna. Del que ella pot explicar de la seva experiència personal "són trucades continues a la Policia Local" durant tots aquests anys que "no s'han traduït ni en expedients, ni en avisos" als responsables del local. Segons la mateixa afectada, la pròpia Policia Local li va comentar que ells expedien l'expedient informatiu, però aquest expedient quedava aturat "quan arribava més amunt". "Crec que hi ha hagut interès polític" per a ser permissius amb el bar Toni's i amb altres bars de la zona "amb una tendència política prou pública".

I és que, com recorda la pròpia impulsora de la recollida de signatures, "són 7 anys aguantant dies laborables i festius amb el bar tancant a les 4 de la matinada i tornant a obrir a les 7 del matí" i l'ajuntament "escoltant, dient que sí, però no fent omplir la pròpia normativa". En aquest temps s'han reunit amb les AVV del Barri Antic i de les Escodines per exposar el tema, amb alcaldia i amb la regidora d'activitats Aida Guillaumet; amb "el regidor de Via Pública, Joan Vinyes, hem demanat de parlar amb ell però no hem rebut resposta".

I és des del mateix ajuntament que se'ls va dir que fessin una recollida de signatures entre els veïns afectats i que ho entressin amb una instància al consistori. "Vàrem pensar que si ens posàvem a recollir signatures no ho faríem només per complir amb l'expedient" sinó que obririen la possibilitat de signar a altres possibles veïns del nucli antic afectats. I ha estat així com d'una recollida puntual a la plaça Major, s'ha estès la recollida a tot el Nucli Antic.

"En cap cas demanem el tancament del bar Toni's, ni tampoc que se'l sancioni" afirma l'afectada, "només volem que compleixi amb la normativa i que nosaltres puguem descansar". En vigília de festiu, la normativa obliga a tancar terrasses a la 1 de la matinada i els locals a 2/4 de 3.