El Consell Comarcal presenta un estudi sobre valors i convivència familiar

Els resultats s'han elaborat a partir de les respostes de més de 2.300 famílies

Redacció
22 de febrer del 2011

El Consell Comarcal del Bages presentarà dijous, en una jornada amb la comunitat educativa, els resultats del "Debat familiar sobre valors i convivència", un qüestionari que van respondre més de 2.300 famílies i els resultats del qual han de permetre desenvolupar polítiques per millorar la convivència i fomentar els valors i el respecte a la diferència.

Es va partir de la idea que la família és un espai educatiu privilegiat on es transmeten els models de relació i de convivència als fills i filles i es va dissenyar un qüestionari participatiu per recollir les opinions de pares i mares, de fills i filles i de la família al complert. En el desenvolupament d'aquesta experiència van participar 31 centres educatius de 16 poblacions diferents del Bages. El Debat el van respondre 2.321 famílies que tenen almenys un fill entre segon i sisè de primària matriculat en alguna de les escoles que van participar en l'experiència. De 3.097 qüestionaris que es van repartir en van ser retornats 2.321, per tant la participació va ser del 75%.

L'estudi complet amb les dades i valoracions del Debat Familiar s'entregarà dijous als assistents al seminari “La igualtat com a eina per reduir el fracàs escolar”, que tindrà lloc al Consell Comarcal, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia.

Programa de la jornada:

  • 11.30 Presentació de la Jornada. Tenim privilegis diferents pel fet de ser homes o dones?
  • 11.40 Fracàs escolar? La solució inesperada del gènere i la coeducació. A càrrec de Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats. Col·laborador habitual del programa de ràdio "L'ofici de viure" i del programa de TV3 "Bricolatge emocional".
  • 13.10 Educació en valors i convivència des de les famílies del Bages. Resultats del Debat familiar sobre valors i convivència. A càrrec de Sandra Alvarado Gomez, psicòloga del PIAD del CCB i Ester Arcos Rossell, tècnica d'igualtat del CCB.
  • 13.30 Cloenda