El març torna a començar el programa Voluntariat per la llengua

Els propers dimecres 2 de març, a les 12 del migdia, i dijous 3 de març, a les 8 del vespre, es faran sessions informatives

Redacció
22 de febrer del 2011

El mes de març comença una nova edició del programa Voluntariat per la llengua i en aquesta ocasió, els responsables del programa fan una crida a la societat en general per tal d'incrementar el nombre de voluntaris que parlen català. Amb l'objectiu d'explicar els objectius i funcionament del programa s'ha organitzat dues sessions informatives obertes al públic per als propers dimecres 2 de març, a les 12 del migdia, i  dijous 3 de març, a les 8 del vespre. D'una manera pràctica i amena es resoldran els dubtes que puguin tenir les persones interessades. Les sessions es faran a l'aula 1 del CNL Montserrat (c/ Jaume I, 8 Manresa)

El programa Voluntariat per la llengua, també conegut com el programa de les parelles lingüístiques, va creixent any rere any. En cada edició hi ha més persones que volen aprendre català i es necessiten més voluntaris per poder assignar una parella a les persones interessades.

Les persones que volen participar en el programa poden apuntar-s'hi a través de la pàgina web www.vxl.cat omplint un senzill formulari que hi ha, i també ho poden fer de manera presencial al CNL Montserrat –carrer de Jaume I, 8, 2n– o bé trucant al número de telèfon 938 721 707. A partir d'aquí, des del CNL Montserrat es posa en contacte les dues persones perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores (una hora a la setmana). Aquest programa s'adreça només a persones majors d'edat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals. Ha estat reconegut per la Comissió Europea com una de les 50 millors pràctiques d'aprenentatge d'una llengua que s'estan portant a terme a la Unió Europea.