La xarxa Eurotowns que presideix Manresa continua treballant

Redacció
16 de febrer del 2011
Fotografia del Comitè Executiu d'Eurotowns.
Fotografia del Comitè Executiu d'Eurotowns. | AjM

Fotografia del Comitè Executiu d'Eurotowns. Foto: AjM

Manresa va presidir el Consell Executiu de la xarxa Eurotowns que es va celebrar el passat 31 de gener a la ciutat alemanya de Sindelfingen. La sessió, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de representants de les ciutats membres, va centrar-se en les oportunitats d'engegar nous projectes europeus en el marc de la xarxa de ciutats mitjanes.

En la sessió també es va tractar les activitats de lobby per a la captació de nous socis, així com les accions de comunicació per disseminar tota la activitat d'Eurotowns.

La xarxa, que actualment té una activitat considerable, vol posicionar-se a Europa com a referent de les ciutats mitjanes i per fer-ho està treballant activament per crear coneixement i intercanviar experiències que millorin la qualitat de vida a les ciutats i generin desenvolupament econòmic i social.

La ciutat de Sindelfingen va organitzar amb posterioritat una visita d'estudi d'un dia i mig de durada entre les quals es van fer les visites següents:

  • Clúster i parc de negocis. Visita a la Flugfeld. És l'antic aeroport transformat en una espècie de museu de cotxes antics de marques reconegudes internacionalment (Lamborgini, Maserati, etc.). El mateix edifici disposa d'un hotel temàtic ambientat amb els cotxes antics.
  • El recolzament a les famílies. Visita d'estudi a la House of the Family (la casa de la família) on s'ofereix educació i formació específica per les famílies.
  • Tour guiat per la factoria Daimler. És la fàbrica més gran del món de la Mercedes i està ubicada a la ciutat de Sindelfingen.

Amb posterioritat, els dies 2 i 3 de febrer els membres del grup de treball d'inclusió social van realitzar la tercera reunió centrada en els principals reptes comuns per a la integració dels immigrants i de les persones més desfavorides. Aquest grup de treball integrat per les ciutats de Eskilstuna (Suècia), Jyväskylä (Finlàndia), Schiedam (Holanda) i Sindelfingen (Alemanya) intercanvia experiències i bones pràctiques i treballa per desenvolupar estratègies i projectes comuns entorn a aspectes relacionats amb la inclusió social.

Eurotowns va ser creada el 1991 amb l'objectiu de facilitar els intercanvis d'experiències entre ciutats i fer possible el treball de temes i problemàtiques comuns amb una aproximació europea. Actualment, 21 ciutats europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants formen part de la xarxa Eurotowns: Eskilstuna, Covilhâ, Gävle, Girona, Hasselt, Jerez de la Frontera, Jyväskylä, Kavala, Kortrijk, Leeuwarden, Manresa, Mikkeli, Mölndal, Règgio Nell Emilia, Sabadell, Schiedam, Sindelfingen, Sundsvall, Ulm, Varberg i Vigo.

Difondre l'activitat de Manresa en l'àmbit europeu
Paral·lelament, l'Ajuntament de Manresa va participar activament en la jornada organitzada pel Consell de Mallorca "Un any de feina i aprenentatge del consorci Eurolocal-Mallorca", que es va celebrar el 8 de febrer.

La jornada va comptar amb la intervenció d'Alain Jordà, regidor d'Economia, Innovació i Empresa i president de la xarxa Eurotowns, que va oferir la ponència "Un exemple municipal de participació activa a l'Europa d'avui. Quin és el valor afegit per al municipi?".

Amb la intervenció es va donar a conèixer l'experiència de l'Ajuntament de Manresa en la participació de projectes i xarxes europees amb l'objectiu de suscitar l'interès i promoure la implicació dels representants de les institucions presents a la jornada.