Un jove pilot manresà mor al estavellar-se amb l'avió que pilotava a Irlanda

L'accident es va produir en el tercer intent d'aterratge a l'aeroport de Cork enmig d'una densa boira. En l'accident van morir cinc persones més de nacionalitat britànica i irlandesa

Redacció
11 de febrer del 2011

Segons informa Regió7 en la seva edició d'avui divendres, el comandant de l'avió que es va estavellar aquest dijous, poc abans de les 10 del matí, a Irlanda era el manresà de 31 anys Jordi Solà. El pilot i cinc persones més, de nacionalitat britànica i irlandesa, van perdre la vida quan a la maniobra d'aterratge a l'aeroport de Cork, al sud d'Irlanda, l'avió es va precipitar a causa de l'espessa boira que hi havia. Sis passatgers més estan ferits greus, tot i que no es tem per la seva vida.

Una portaveu del Consell de Govern de Cork ha assenyalat que d'aquestes sis persones que han estat traslladades a l'hospital, n'hi ha quatre que es troben en estat greu, tot i que fora de perill. L'avió pilotat per Solà procedia de Belfast (Irlanda del Nord) i portava deu viatgers i dos tripulants.

Segons ha informat l'Autoritat d'Aviació Irlandesa en un comunicat, l'accident de l'aparell de l'aerolínia Manx2 es va produir durant la maniobra d'aterratge a causa de la densa boira i d'una situació de poca visibilitat. "Estava intentant aterrar amb boira. Aquest era el seu tercer intent. Els plans d'emergència de l'aeroport han quedat activats i l'aeroport roman tancat", assenyala el comunicat.