El Ball de Gitanes estrena imatge d'aniversari

La popular celebració de Sant Vicenç de Castellet farà enguany 20 anys

per Redacció, 8 de febrer de 2011 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Enguany el Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet celebra el seu 20è aniversari estrenant imatge commemorativa. Tot i que els orígens del Ball de Gitanes de Sant Vicenç es remunten a 1907 quan un grup de picapedrers de Caldes de Montbui el van introduir a la població, l'Esbart Dansaire Santvicentí recuperà el ball el 1989 per a fer-lo continu des de 1991.


El Ball de Gitanes segueix un ritus ben establert, amb l'Entrada del Ball de Caldes, amb el Galop d'Entrada on es presenta i fan entrada a la plaça totes les colles participants a la ballada, amb el nomenament de la Núvia, on un cop totes les colles són a la plaça es fa el sorteig de la núvia de l'any següent entre totes les noies que participen a la ballada d'aquell any.

Quan ja tenim la núvia, es fa el Galop de la Núvia. El galop és encapçalat per la núvia i la seva parella. Després es balla el Xotis, les Catxuxes, les Contradanses, la Jota i el Vals-Jota.

Les gitanes acaben amb el Galop Final. I per acabar l'acte, tots els participants a la ballada i espontanis, fan la Ballada Popular del Vals dels Barons.

 

Participació