El govern paralitza la construcció de l'Institut públic de Navàs

El nou institut havia d'entrar en funcionament aquest proper curs 2011-12 a l'actual escola Sant Jordi

P.F.B.
07 de febrer del 2011
576_1297151550pancartainstitut2
576_1297151550pancartainstitut2 | Joan Fernandez
Imatge d'arxiu d'una pancarta sol·licitant l'institut públic. Foto: Joan Fernandez

Aquest matí de dilluns el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament de Navàs i als Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central que no podrà dur a terme l'habilitació per a transformar l'escola Sant Jordi en el nou Institut escola pública de Navàs per al curs 2011-12 tal i com s'havia compromès l'anterior govern el novembre de 2010. La decisió del departament ve donada pel fet que malgrat el compromís, no hi havia partida pressupostària assignada a aquesta adaptació i el govern, en el seu anunci de control de la despesa, ha decidit aturar-la. En el total de Catalunya, de 15 centres educatius que estaven projectats, només s'han portaran a terme 4.

El Consell Escolar intentarà fer una reunió d'urgència per conèixer l'abast d'aquesta decisió i prendre les accions que considerin oportunes, i tot i que voldrien trobar-se aquest mateix dilluns al vespre, no serà possible per problemes d'agenda de l'alcalde Josep Oliva. Tot i així, Oliva ja té prevista una reunió amb la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, pel proper dimecres al migdia, i ha descartat fer declaracions fins a després d'aquesta trobada, més enllà de refermar-se en la voluntat de mantenir el compromís aconseguit el passat novembre amb el mateix departament.

Cal recordar que el passat 23 de novembre s'anunciava en roda de premsa el compromís del Departament d'Educació de convertir l'escola Sant Jordi de Navàs en un institut escola que oferís el cicle complert d'ESO. D'aquesta manera, els alumnes que acabessin primària a Navàs -52 el proper curs- podrien seguir els seus estudis d'ESO en un institut públic sense haver d'anar a Sallent o Puig-reig com passava fins ara.

Tot i que el aquella roda de premsa el director general de Recursos del Sistema Educatiu del Departament d'Educació, Camil Fortuny, va indicar que el canvi de govern de la Generalitat no afectaria " de cap manera " el futur de l'institut escola de Navàs, sembla que el centenar d'alumnes de Navàs que ara mateix cursen els seus estudis a Sallent i Puig-reig, més els 52 que aquest any acabaran els seus estudis de Primària ho tindran difícil per estudiar a Navàs el proper curs escolar.