El Pont inaugura les obres d'adequació dels entorns de l'església de Matadars

Un espai lúdic i de salut per a la gent gran i obres als accessos i a l'entorn de l'església

Redacció
04 de febrer del 2011
Un dels espais està dedicat a la mobilitat de la gent gran.
Un dels espais està dedicat a la mobilitat de la gent gran. | DipB

Un dels espais està dedicat a la mobilitat de la gent gran. Foto: DipB

L'Espai Lúdic i de Salut per a la gent gran és un equipament, que instal·lat a l'aire lliure, -en aquest cas a la plaça Cooperativa, davant del Centre de Dia– està format per 15 elements pensats per fer exercicis suaus que potenciïn una major autonomia i benestar a les persones grans. Mitjançant l'activitat guiada per la fisioterapeuta del Centre de Dia, les persones grans poden practicar diferents exercicis que els facilitin les tasques diàries com ara pujar i baixar les escales, entrar i sortir de la banyera, penjar roba, etc.

Pel que fa a les obres d'adequació dels accessos i entorn de l'església de Santa Maria de Matadars, aquestes han comptat amb l'aportació de 69.976,41 euros, l'objectiu de les quals han estat adequar l'entorn i els accessos del recinte on s'emplaça l'església. Es tracta d'una superfície de 2.747,81 m2, que han millorat l'accessibilitat i el reequipament de mobiliari urbà amb taules, bancs, papereres, enllumenat, etc., convertint aquest espai en una zona de picnic pública per als veïns i veïnes i revitalitzar els seus valors ambientals i paisatgístics.

El segon objectiu d'aquestes obres és reactivar l'ús de l'església pre-romànica situada al costat de la Masia del Marquet, que consta d'un sector pre-romànic amb un santuari i arcs i d'una nau romànica del segle XI, que també va ser restaura amb el suport del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació.