Enregistren el primer CD amb un recull de música de cambra de Josep Padró

El disc compacte, enregistrat pel conjunt de cambra Ensemble Alquímia, porta per títol "Policromies" i inclou quatre "suites"

| 03/02/2011 a les 17:45h
Arxivat a: Cultura i Espectacles, cd, música de cambra, josep padró
Aquesta notícia es va publicar originalment el 03/02/2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Es tracta del primer disc compacte format íntegrament per obres de Padró. Foto: AjM

Policromies és el títol del disc compacte que ha enregistrat el conjunt de cambra Ensemble Alquímia i que inclou quatre suites obra del músic manresà Josep Padró. Es tracta del primer CD format íntegrament per obres de Padró, que se centra en la producció cambrística del compositor i que permet fer un tast de la seva obra. En l'àmbit musical, Padró destaca per les facetes de docent, instrumentista –a la flauta travessera, flauta de bec i flabiol–, director i compositor.

Les quatre suites que s'inclouen en el CD són les següents:

 • Contrallums al capvespre (1985)
 1. Com un xiprer contraclaror
 2. El caminant
 3. Les paraules

És una obra escrita originàriament per a orquestra de cambra i que aquí es presenta en una versió posterior per a quartet de corda. Està estructurada en tres moviments compostos a partir de tres poemes de Josep Junyent, el mateix Josep Padró i Salvador Espriu.

 • Llegenda d'ambició i de mort (2000)
 1. Preludi
 2. Migdia d'or
 3. Porfidiosa nit
 4. Comiat d'amor
 5. Cara o creu
 6. Presagi amarg
 7. La batalla
 8. La derrota
 9. Tràgic retorn
 10. Final

Es tracta d'una obra de dimensions força més grans que la primera, escrita també per a quartet de corda. L'autor repassa, en una sèrie de quadres, els moments crucials de la cruenta i apassionada història que es narra en la cançó tradicional catalana Don Joan i Don Ramon, recreada, en la seva part literària, pel poeta Lluís Calderer i pensada per a ser escenificada, juntament amb el grup instrumental, per un rapsode i un conjunt de dansa.

 • Policromies (2006)
 1. Carmí
 2. Ambre sobre violeta
 3. Escala de grisos

Es tracta d'una suite per a trio de corda que sorgeix de la plasmació en sons de les impressions causades per l'observació dels colors de la natura.

 • Sortilegis (2009)
 1. L'espera
 2. Aquella nit de plata
 3. Joia

Aquesta suite està escrita per a flauta –l'instrument propi de l'autor– i trio de cordes. És l'única de les tres obres que no té un punt d'arrencada en altres llenguatges artístics sinó en els seus propis sentiments.

El CD va ser enregistrat a l'auditori Mestre Blanch del Conservatori Municipal de Música de Manresa i té una durada de 76,08 minuts.

Els punts de venda del CD seran:

 • per Internet: La mà de guido –www.lamadeguido.com– (Novetats segell Ars Harmònica)
 • Llibreria Rubiralta (c/Born, 24. Manresa)
 • Solans Música (Muralla Sant Domènec, 30. Manresa)
 • Sibelius (Casanova, 4. Manresa)

La il·lustració de la portada és obra del mateix Padró, i porta per títol Violíocell.

Josep Padró Sala
Nascut a Manresa, inicia la seva formació musical al Conservatori de la ciutat. Cursa estudis de flauta travessera, que perfecciona amb Salvador Gratacos i Willy Freivogel, i participa com a solista en diferents grups de música de cambra, jazz i simfònics. També cursa estudis de flauta de bec, instituint el Quartet de Flautes Dolces de Manresa (1973), amb el qual realitza una intensa labor de divulgació de la música antiga i obté el Premi Nacional de música de cambra Josep M. Ruera.

És diplomat en Pedagogia Musical Moderna per l'Institut Lemmenz de la Universitat de Lovaina.

Té estudis d'harmonia i composició, amb una diversa producció de música per a cobla, coral i instrumental de cambra i una important producció d'obres d'orientació pedagògica, havent obtingut diversos premis.

L'any 1976 és fundador i coordinador pedagògic del Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat, orientat principalment en la sensibilització dels infants, amb l'aplicació dels procediments més avançats de la pedagogia musical.

L'any 1982 ingressa al Conservatori Municipal de Música de Manresa com a professor de flauta travessera i música de cambra, exercint també com a director de l'Orquestra
del centre.

Ha impartit diversos cursos de pedagogia musical moderna, dedicats a mestres i educadors.

Ensemble Alquímia
Trio Alquímia:

 • Ariadna Padró, violí
 • Laia Besalduch, viola
 • Anna Costa, violoncel

El Trio Alquímia neix el gener del 2005 arran de l'amistat i l'afinitat musical que comparteixen des de molt joves Ariadna Padró, Laia Besalduch i Anna Costa. La seva trajectòria musical conjunta s'inicia a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i posteriorment a la Joven Orquesta Nacional de España. Després de finalitzar els seus estudis a l'estranger –Àustria, Holanda i Anglaterra, respectivament–, decideixen iniciar aquest projecte amb l'objectiu d'explorar un repertori poc conegut que abraça tots els estils i es caracteritza per atorgar una remarcada funció solista a cadascuna de les seves veus.

Des d'aleshores, la formació ha estat reconeguda amb diversos premis, entre els quals el Premi de Música Ciutat de Manresa (febrer del 2007), i ha realitzat nombrosos concerts arreu de Catalunya i de l'estat espanyol.

En l'enregistrament del disc compacte hi ha col·laborat:

 • Miquel Córdoba, violí
 • Àngels Ríos, flauta

Contingut relacionat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 16
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el dissabte 27 i el diumenge 28 d'octubre