Jutjat per atracar la joieria de Navàs i amb el botí comprar-se una moto

Li demanen 6 anys i sis mesos de presó

Quico Sallés/Barcelona
28 de gener del 2011

Era el 21 d'octubre de 2009 quan Juan, G.D. per més concreció, acompanyat d'un altre individu no identificat va entrar a punta de pistola en una joieria de Navàs, al Bages, per atracar-la. Va saquejar la botiga, va buidar la caixa i va tancar els propietaris al lavabo. Sis dies després, Juan, amb el botí assolit, més de 43.000 euros, es va comprar una moto a Badalona. Aquesta és la història, concretada, que el fiscal explica en l'escrit d'acusació davant l'Audiència de Barcelona registrat aquesta setmana.

Segons la narració de la fiscalia, Juan brandant una pistola va atracar la joieria malgrat que en el seu interior s'hi trobaven la propietària, els seus pares i els seus fills de 3 i 7 anys. Si bé l'escrit exposa que no consta si l'arma era "real o simulada", el pare, que va ser copejat amb ella al pit, i la resta de les víctimes, que van testificar aquest dimecres en el judici van assegurar que semblava real i que era metàl·lica.

L'acusat presumptament va apuntar la família fins tancar-los al lavabo. Confinats els propietaris, els lladres van aprofitar per saquejar la botiga i van robar la caixa forta que estava oberta perquè estaven fent el tancament de l'establiment.

Sis dies després va comprar una motocicleta en una botiga de Badalona amb part del botí i va posar el vehicle a nom d'un presidiari que coneixia del centre penitenciari i que també va declarar al judici com a testimoni. L'acusat es va defensar en la vista oral afirmant que només va tocar el timbre de la joieria impulsat per un conegut i empès per la síndrome d'abstinència que li provocava la seva drogodependència.

La fiscal demana 6 anys i sis mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i una multa de 720 euros per una falta de lesions concorrent l'agreujant de multireincidència - havia estat sentenciat en tres ocasions pel mateix delicte el 2002, 2003, i 2004-. Alhora, demana una indemnització de 270 euros per a l'agredit per les lesions i dues més per a la seva dona i per a la propietària que s'enfilen a 2.050 euros pels objectes personals que presumptament els va sostreure, també demana una indemnització per a aquesta última de 43.942 per les joies robades.

Amb tot, la víctima ha explicat en el judici que l'asseguradora li ha pagat el cost de les joies excepte l'IVA, que és el que la dona reclama al seu agressor.