El DiPSE proposa a empresaris TIC establir un programa universitat-empresa

Redacció
22 de gener del 2011
Un moment de la trobada d'empresaris.
Un moment de la trobada d'empresaris. | Aida Pla Genobart

Un moment de la trobada d'empresaris. Foto: Aida Pla Genobart

Aquest divendres el Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha organitzat una petita xerrada a una quinzena d'empresaris del sector TIC del Bages. Es tracta d'una trobada que s'emmarca dins un cercle de visites a les empreses del sector TIC promogudes pel CATIC en què el DiPSE hi forma part com a departament. En aquesta trobada d'avui el DiPSE ha fet saber l'interès que té per establir un programa de col·laboració universitat-empresa per a formar millor als estudiants del nou grau iTIC.

Aproximadament a les 13.30 del migdia la directora del departament, Rosa Argelaguet, ha iniciat una petita conferència sobre l'organització de la universitat Politècnica de Catalunya, concretament de l'EPSEM i del DiPSE, i ha informat sobre l'interés que té el departament per a desenvolupar aquest programa de col·laboració comuna. Tal i com ha dit Argelaguet, encara és un projecte que està en “fase embrionària” però la idea és que s'estableixi un treball conjunt entre universitat i empresa per tal que els alumnes surtin millor formats i així les dues parts en surtin beneficiades. Per exemple, Argelaguet ha dit que "les empreses podrien plantejar problemes reals a l'aula, participar en els treballs de final de grau i seguir acollint estudiants en pràctiques".

Després de la xerrada s'ha procedit a un petit col·loqui on algunes de les empreses assistents han felicitat al departament per la "lluita d'obstacles" que ha hagut de superar a l'hora de crear-se i per la feina que ha realitzat fins ara i, a més, ja s'ha pogut veure l'interés d'alguns d'aquest empresaris per aquest programa de col·laboració.

Posteriorment a la xerrada els assistents han pogut veure els laboratoris docents i els laboratoris de recerca. Entre les empreses que hi ha assistit hi havia Selba, Endepro, Divilop, G2Software, Control Integral, Summa, CiPMicrosoft, WebDOM, El Nucli i XCI.

L'objectiu del Departament és portar el Programa en una propera reunió per tal que els empresaris puguin opinar i modificar i aportar noves idees ja que es vol aconseguir un document consensuat que pugui entrar en funcionament el curs vinent.