L'antiga URSS en el Curs de l'Estat del Món

Les jornades comencen dijous amb "Gènesi, evolució i extinció de l'antiga URSS"

per Redacció, 18 de gener de 2011 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El dijous dia 20 s'inicia el Curs de l'Estat del Món 2011, que enguany es dedica als estats de l'Antiga Unió Soviètica que organitzen els Amics de la UNESCO.


L'agenda de les jornades queda així:
Dijous, 20 de gener
Gènesi, evolució i extinció de l'antiga URSS a càrrec de Marc Ruiz-Zorrilla, Doctor en Filologia Eslava, professor de la Universitat de Barcelona
 

Dijous, 17 de febrer
La economía de la URSS: del rojo al gris a càrrec de Benjamín Bastida, Llicenciat en Filosofia, Doctor en Ciències Econòmiques i Catedràtic de Política Econòmica per la UB, Director de cursos de Postgrau i Màsters a La Habana, Veracruz, Managua i altres ciutats ha col·laborat en nombroses publicacions relacionades amb l'economia soviètica i russa.
 
Dijous, 17 de març
Llengües i cultures de l'antiga Unió Soviètica. El monòlit rus i una constel·lació de més de 160 llengües i ètnies a càrrec de Pau Freixa, Doctor per la UB, Professor de literatura, cultura i història eslaves al Grau en llengües i literatures modernes, Docent al Postgrau Immigració i acollida, Investigador en Literatura i temàtica social i migratòria.
 
Dijous, 14 d'abril
El conflicte de Txetxènia i el seu impacte en les ONGs russes a càrrec de Marta Ter, Llicenciada en Filologia eslaves, ha treballat del 1998 al 2001 a Moscou en diferents mitjans periodístics i actualment coordina la campanya Txetxènia, trenquem el silenci a la Lliga dels Drets dels Pobles.
 
Dijous, 19 de maig
L'hegemonia russa i els conflictes a l'espai exsoviètic a càrrec de Francesc Serra, Doctor en Relacions Internacionals, Professor de la UAB des del 1996, autor del llibre Rusia, la otra gran potencia europea i editor de Chechenia, rompamos el silencio.

 

Participació