Cambra, PIMEC i Federació Empresarial no signen el manifest de la Catalunya Central a Mas

Totes tres organitzacions valoren l'esperit de la iniciativa de Regió7 però consideren que no s'han tingut prou en compte el moment i les prioritats

Redacció
28 de desembre del 2011

Aquest passat dilluns Regió7 recollia a les seves pàgines un manifest promogut pel mateix diari amb la adhesió de vint-i-cinc entitats de diferents àmbits de la Catalunya Central en que es recollien demandes en matèria d'infraestructures per a situar les comarques centrals en un pla d'igualtat respecte d'altres territoris del país. D'aquest manifest, però, se'n depenjaven les tres principals organitzacions empresarials del Bages, Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central i la Federació d'Empresaris.

Les tres organitzacions, que confirmen que varen rebre la proposta d'adhesió del diari, han valorat positivament l'esperit de la iniciativa, tant en el to com en la forma, però no han volgut signat un manifest on segons els seus representants "no es marquen criteris de prioritat clars" i es pretén duplicar algunes administracions quan el moment de crisi que vivim "aconsellaria, potser aprimar-les o mantenir-les, però mai engreixar-les". A banda també es considera que la "idoneïtat del moment" potser "no és la més adequada" just quan Mas acaba de prendre possessió de la presidència, en un moment de forta crisi i encara no ha tingut temps ni de dir què farà. En aquest sentit, des de l'empresariat es considera necessari donar els "100 dies de marge" que es dóna a qualsevol nova persona elegida per a un càrrec.

No obstant tot això, des de la Cambra, Pere Casals ha volgut deixar clar que l'organització que ell presideix s'implicarà en els fòrums existents que s'articulin per a transmetre les necessitats de la Catalunya Central al nou president "com hem anat fent tots aquests anys". Cap de les tres organitzacions han volgut donar més importància a la no subscripció del manifest i han volgut deixar clar que només era degut a petites "puntualitzacions". El manifest promogut per Regió7 ha obtingut una molt bona resposta dels sectors professionals i cívics, però a nivell empresarial haurà d'apurar les seves demandes.