Manresa es concentrarà dijous contra les sentències del Suprem

Es convoquen concentracions a tot el país contra les sentències del Tribunal Suprem espanyol per la imposició del castellà a les escoles. A Manresa serà a les 8 del vespre a la plaça Major. Convoca CUP i l'Esquerra Independentista. Esquerra, Solidaritat Catalana i Reagrupament s'hi adhereixen

Redacció
22 de desembre del 2010
Una de les manifestants, ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
Una de les manifestants, ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona. | Jordi Borràs
Una de les manifestants, ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Foto: Jordi Borràs

L'Esquerra Independentista de Manresa (CUP, JEI i SEPC) convoca per a demà, a les 8 del vespre, davant l'ajuntament, una concentració per mostrar el rebuig  de la ciutadania a la sentència del Tribunal Suprem espanyol. Aquesta convocatòria es porta a terme davant dels ajuntaments de tot el país.

Les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades aquest migdia de dimecres són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu. La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic. És una agressió sense precedents després de més de 30 anys treballant amb totes les mancances que imposa l'actual marc jurídic i polític per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l'espai, el respecte i el paper que mereix.

Davant de fets com aquests no es pot romandre de braços creuats i és per això que la CUP de Manresa convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir liurement el nostre futur, i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

Esquerra, SI i RCat donen suport a la convocatòria
Esquerra, Solidaritat Catalana i Reagrupament al Bages també seran a la plaça Major de Manresa aquest dijous a les 8 del vespre i també convoquen la seva militància i simpatitzants.