La 25a trobada de delegats de secundària del Bages acull 165 joves

Redacció
02 de desembre del 2010
Imatge general de la 25a trobada de delegats del Bages.
Imatge general de la 25a trobada de delegats del Bages. | Catpress

Imatge general de la 25a trobada de delegats del Bages. Foto: Catpress

Uns 165 alumnes de secundària  de centres públics i concertats de 13 municipis bagencs participen avui en la trobada anual de delegats/des d'educació secundària, que compleix 25 anys, i que ha tingut lloc a Cal Llovet, a Santpedor.  Durant tot el matí, els joves han participat en diverses activitats en què s'ha treballat sobre el paper i les funcions dels delegats i delegades. A més, amb la col·laboració de tècnics i dinamitzadors de centres de joves i punts d'informació juvenil, se'ls ha explicat la tasca d'aquests organismes i tota la informació que hi poden trobar.

L'objectiu d'aquestes trobades és reconèixer i reforçar el paper dels delegats i delegades dins les aules i els centres educatius com a agents de dinamització i d'impuls de la participació juvenil, un paper que el conseller comarcal d'Educació, Ferran Aguilera, ha definit com "el primer exercici democràtic i polític que fan". La trobada és també un moment per a l'intercanvi d'experiències entre els participants.  

La trobada s'organitza des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Bages, en col·laboració amb el Cicle d'animació sociocultural del Guillem Catà i amb els professionals dels equipaments juvenils dels municipis del Bages. Ha comptat  també amb el suport de l'Ajuntament de Santpedor i l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.