Cardona homenatja en un llibre les dones de les colònies mineres

Redacció
02 de desembre del 2010

Les dones que van viure a les colònies mineres de Cardona són les principals protagonistes del llibre que l'Ajuntament de Cardona ha impulsat amb la voluntat de donar a conèixer la història de les colònies i homenatjar les dones de les famílies mineres. El llibre porta per títol "Memòria de les Dones de les colònies de Cardona" i es presentarà aquest dissabte, 4 de desembre, coincidint amb la festivitat de Santa Bàrbara, patrona dels miners.

Com cada any, l'Ajuntament ha programat diversos actes per celebrar la festa patronímica dels miners. La celebració començarà a partir de les 12 del migdia a la carretera de la mina on es durà a terme la inauguració de les obres de construcció del vial-balconada de la Vall Salina, segons projecte de Batlle i Roig, arquitectes. La inauguració es farà al punt d'inici del vial-balconada, al costat del camp de futbol, i a continuació se seguirà el recorregut del vial fins el Parc Cultural de la Muntanya de Sal .

L'alcalde Josep Maria Sala presidirà, juntament amb la corporació municipal, els actes programats. El moment més emotiu de la jornada serà l'homenatge als miners morts a la mina amb una ofrena floral davant el Monument al Miner de Cardona i l'encesa de la flama del memorial. L'homenatge en record de les persones que van perdre la vida a la mina conclourà amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec d'alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música, Musicant.

A continuació, es presentarà el llibre "Memòria de les Dones de les Colònies de Cardona" escrit per la historiadora i antropòloga Marta Gonzàlez que ha recollit els records i les vivències de 24 cardonines que van viure a les colònies mineres. El treball es complementa amb una detallada cronologia sobre la història de l'explotació industrial de la mina elaborada per Andreu Galera, director de l'Arxiu Municipal de Cardona. El llibre es podrà adquirir a les llibreries de Cardona a partir del dimarts 7 de desembre al preu de 5 euros.

Arxivat a