La FUB prepararà professionals de la infermeria per entendre l'Islam

Es tracta d'un seminari de dotze hores de durada

Redacció
29 de novembre del 2010

L'Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha incorporat al seu programa un nou seminari dedicat a la relació entre infermeria i l'Islam. Es tracta d'un seminari de dotze hores de durada amb el principal objectiu que els professionals de la infermeria adquireixin unes nocions bàsiques i interdisciplinàries sobre el món àrab i islàmic que els siguin útils en el seu dia a dia laboral.

El curs sorgeix de les necessitats que planteja la presència cada dia més habitual de persones que provenen dels països que conformen el món àrab i islàmic i que es converteixen en usuaris dels serveis sanitaris públics. La intenció de la FUB és que el curs serveixi per facilitar la comunicació entre els professionals de la infermeria i aquesta part de la nostra societat.

El seminari s'adreça principalment a professionals de la infermeria que treballen en l'àmbit de l'atenció primària, però també a d'altres que estan en contacte amb persones procedents dels països àrabs i islàmics.

El programa inclou formació sobre la història de l'Islam i sobre les professions de la infermeria i la medicina en aquestes cultures. Un segon bloc de la formació se centrarà en com ha de ser el tracte a l'usuari musulmà. En aquest apartat es tractaran qüestions com els hàbits i costums d'aquestes societats o la seva concepció de malaltia i curació. També s'hi abordaran temes com la ritualitat i el cicle vital, el naixement, l'alimentació, la higiene, la indumentària, les seves creences i valors o la sexualitat. El seminari es completarà amb una introducció a la llengua àrab que inclourà els conceptes bàsics relacionats amb la infermeria i la medicina.

El curs l'impartirà el diplomat en Infermeria a la FUB, David Garriga, que s'ha especialitzat en el món àrab i islàmic en un màster de la Universitat de Barcelona. Segons la directora de l'Escola de Formació Contínua de la FUB, Carlota Riera, es tracta d'un curs que pretén "fer un abordatge integral de la professió d'infermeria des del punt de vista de l'Islam".

El curs s'impartirà en tres sessions els dies 13, 15 i 20 de desembre entre dos quarts de quatre de la tarda i dos quarts de vuit del vespre. Les inscripcions per participar-hi encara estan obertes.