La sala d'actes de la Casa Lluvià torna a obrir amb una exposició de pintures

"Els meus moments" és una mostra de 35 pintures de diverses tècniques i estils de l'arquitecte Josep Manuel Rigat

Redacció
20 de novembre del 2010
Josep Manuel Rigat i Ramon Bacardit a la sala d'actes de la Casa Lluvià.
Josep Manuel Rigat i Ramon Bacardit a la sala d'actes de la Casa Lluvià. | COAC

Josep Manuel Rigat i Ramon Bacardit a la sala d'actes de la Casa Lluvià. Foto: COAC

Després de dos anys d'estar tancada, la sala d'actes de la delegació del Bages-Berguedà del COAC, a la Casa Lluvià de Manresa, torna a obrir portes amb una exposició de pintura de l'arquitecte Josep Manuel Rigat (Berga, 1950). La sala de la Casa Lluvià es va tancar el setembre de 2008, a causa d'un fort aiguat que en va deixar el paviment totalment malmès. Aquest estiu en van començar les obres de reparació i, finalment, des de principi de novembre ja torna a estat operativa.

La sala torna a obrir portes amb una exposició de pintura titulada ‘Els meus moments', que recull 35 peces de l'obra pictòrica de l'arquitecte Josep Manuel Rigat, nascut a Berga i establert a Manresa des de l'any 1975. El fet que la sala torni a obrir amb una exposició d'un arquitecte no és casual, i reforça la voluntat de la delegació del Bages-Berguedà del COAC d'oferir a la ciutat propostes culturals amb vocació d'obertura a la ciutat i el territori.

Josep Manuel Rigat va començar a fer quadres a l'oli als 12 anys. No ha pintat com a professional, però tampoc no només per passar el temps. S'ha agafat la pintura com a una obra de creació, amb tot el que això suposa, utilitzant els coneixements tècnics de la professió d'arquitectes, formació i influències extretes de diversos viatges realitzats. Ha participat en diversos concursos de cartells, de disseny gràfic i també ha treballat el disseny d'interiors. Ha fet quatre exposicions individuals i ha participat en tres exposicions semicol·lectives i en moltes de col·lectives.

L'exposició s'inaugurarà el proper dijous, 25 de novembre a les 8 del vespre, i es podrà visitar fins el dia 23 de desembre, de dilluns a divendres, del 10 a 13 h del migdia, i de dijous a dissabte, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre.