1 de 10

Benvingut Aligué i Pere Tàpias, Confrares d'Honor del Gras i el Magre

Enguany, la ciutat triada per celebrar la tradicional Gran Trobada dels Confrares ha estat Manresa

per Redacció, 14 de novembre de 2010 a les 18:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pere Tàpias, Pròsper Puig i Benvingut Aligué. Foto: CGM


Enguany, la ciutat triada per celebrar la tradicional Gran Trobada dels Confrares ha estat Manresa. L'Edifici de les Aigües del Museu de la Tècnica de la ciutat s'ha convertit en l'escenari de la cerimònia oficial d'investidura de 6 nous confrares i de Pere Tàpias, gastrònom, cantautor i locutor de ràdio, i el restaurador Benvingut Aligué, de Ca l'Aligué, com a Confrares d'Honor de la institució.

La Confraria del Gras i el Magre ha estat impulsada per la Fundació Oficis de la Carn i treballa per la defensa i promoció de la cultura gastronòmica de la carn. La institució està integrada per més de 100 mestres artesans cansaladers i xarcuters de tota Catalunya.

L'acte d'investidura ha format part de la celebració de la VI Gran Trobada dels Confrares que aquest any ha reunit a Manresa a més de 200 professionals amb una dilatada trajectòria dedicada al sector tradicional carni de Catalunya. Els 6 nous confrares recentment nomenats són Josep Mª Coll (Manresa), Artur Casanovas (Terrassa), Victòria Roig (La Seu d'Urgell), Enric Rosell (L'Ordal), Albert Trillas (Vilanova i la Geltrú) i Josep Barbany, President Mercat Càrni-Ramader i Avícola de Barcelona, que enguany ha estat designat com a Confrare de Mèrit, un nou nomenament que s'estrena en aquesta edició i que té per finalitat reconèixer a un professional del sector carni en gratitud per la seva especial sensibilitat cap el sector i per la seva tasca d'obertura de vies de diàleg entre els petits professionals de la carn i les indústries.  

Pere Tàpias i Benvingut Aligué, investits com a Confrares d'Honor en reconeixement a la seva tasca, passió i aportació a la gastronomia catalana, han manifestat durant l'acte la seva satisfacció per entrar a formar part d'aquest col·lectiu compromès per la defensa dels productes carnis artesans.

Pròsper Puig, Gran Mestre de la Confraria, ha acompanyat als dos Confrares d'Honor i als xarcuters, cansaladers i carnissers que enguany han entrat a formar part de la Confraria. Durant la cerimònia d'investidura, Puig ha volgut destacar "la importància de la trobada per ser una jornada que difon i apropa al consumidor la valuosa tasca dels professionals dels sector carni català, un sector que ofereix a la població un producte elaborat amb cura i rigor, d'excel·lent qualitat i molt divers".

El programa de la gran trobada ha començat amb la concentració dels confrares als Dipòsits Vells de Manresa per a realitzar conjuntament una visita guiada al Museu de la Tècnica de la ciutat lluint la seva tradicional indumentària: capa, barret, banda, medalló i broca. A continuació, s'ha celebrat la cerimònia oficial d'investidura a l'Edifici de les Aigües seguida d'un dinar de gala servit al restaurant Torre Busquet.

En defensa de la cultura gastronòmica de la carn
Impulsat pel sector carni i la Fundació Oficis de la Carn, la Confraria del Gras i el Magre és un organisme que promou les excel·lències de la gastronomia de la carn.

La Confraria té un ferm compromís per la defensa dels productes artesans de xarcuteria i carnisseria produïts a Catalunya, del manteniment de les tradicions culinàries de les carns i els embotits i del reconeixement social dels oficis de la carn.

 

Participació