Graduació de rècords a la FUB

La FUB ja ha superat els 3.000 titulats des que va iniciar l'activitat

Redacció
13 de novembre del 2010
Pere Fons, director de la Fundació Caixa Manresa, va fer la lliçó inaugural.
Pere Fons, director de la Fundació Caixa Manresa, va fer la lliçó inaugural. | FUB

Pere Fons, director de la Fundació Caixa Manresa, va fer la lliçó inaugural. Foto: FUB

Fins a 800 persones han assistit aquest divendres al Teatre Kursaal de Manresa a l'acte de graduació dels titulats a la Fundació Universitària del Bages (FUB). Un acte que el director de la Fundació Caixa Manresa, Pere Fons, encarregat de pronunciar la lliçó de comiat ha definit com un acte ple de rècords, ja que se superen els 3.000 titulats des que la FUB va iniciar l'activitat i se sobrepassen els 1.000 titulats en Infermeria.

Tot i destacar aquestes xifres, en la seva lliçó inaugural, titulada "La graduació, primer pas d'una nova etapa", Pere Fons ha dit que "l'aritmètica no transmet ni un bri de les passions ni del treball de present i futur" que representen cadascun dels 270 nous titulats. En la seva conferència, Fons ha destacat la "fortalesa del model de la FUB" així com la importància de l'educació superior.

Fons ha assenyalat que aquesta promoció, la del curs acadèmic 2009-2010, és precisament la que ha hagut de conviure amb una etapa de crisi. Tot i així els ha recordat que han d'afrontar la nova etapa que inicien després dels estudis amb "optimisme", ja estan ben formats i preparats i perquè les seves titulacions es corresponen amb activitats professionals que "són claus" en la societat actual. En aquest sentit ha posat de relleu com a actius de la FUB l'alt nivell de la formació pràctica que s'hi ofereix a través de la Clínica Universitària i de la xarxa de centres col·laboradors.

Com a consells als nous titulats, Fons els ha demanat que no oblidin que, la majoria d'ells, dedicaran el seu esforç professional a les persones i que això constitueix tant "un privilegi com una responsabilitat". Els ha instat a tractar la gent "amb estimació i respecte, a mirar-los als ulls i a somriure'ls". Una altra recomanació que els ha fet ha consistit en recomanar-los que continuïn formant-se i reciclant-se "per evitar el declivi professional" i a aprofitar les oportunitats que en aquest àmbit els ofereix la FUB a través de l'Escola de Formació contínua.

En l'acte han intervingut també el director general de la FUB, Valentí Martínez, que ha donat la benvinguda als assistents, i l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, que ha fet el discurs de cloenda. Martínez ha dit que actes com el d'aquest divendres exemplifiquen l'objectiu bàsic de la FUB de "formar professionals competents i rigorosos". De la seva banda, Camprubí ha dit que els nous professionals formats a la FUB constitueixen una "esperança per a la recerca de nous horitzons econòmics per al territori" que han de ser la base de la nova economia.

270 nous graduats
En l'acte d'aquest divendres s'han lliurat els títols a 134 nous Fisioterapeutes, 57 Infermers, 32 Logopedes, 24 diplomats d'Empresarials i 23 Podòlegs.

En el decurs de la cerimònia de graduació també s'ha fet el lliurament dels Premis als Millors Expedients acadèmics, que atorguen la Fundació Caixa Manresa i el Montepio de Conductors.

Enguany, l'alumna amb el millor expedient acadèmic de tota la FUB ha estat l'estudiant d'Infermeria, Raquel Triano. El millor expedient de Fisioteràpia l'ha obtingut Aránzazu María García; el de Podologia, Héctor Martín; el de Logopèdia, Maria Isabel Arranz; i el d'Empresarials, Assumpció Tomàs.

L'Orfeó Manresà ha posat el punt i final a l'acte, amb la interpretació d'un breu repertori de cançons que ha acabat amb el popular "Gaudeamus Igitur".