CCOO denuncia pressions de Carrefour Manresa durant les Eleccions Sindicals

Des del sindicat es diu que l'empresa "ha iniciat una campanya sistemàtica de pressió sobre els candidats i candidates de CCOO"

Redacció
09 de novembre del 2010

El passat 19 d'octubre de 2010 es va iniciar el procés d'eleccions sindicals en el centre de l'empresa Carrefour a Manresa i en altres centres de la mateixa empresa de tota Catalunya.

En aquest procés CCOO va aconseguir per primera vegada vertebrar una llista per a concórrer a les eleccions democràtiques al comitè d'empresa.

Arrel d'aquest fet, i sempre des de la versió del sindicat, l'empresa "ha iniciat una campanya sistemàtica de pressió sobre els candidats i candidates de CCOO per tal que abandonin aquesta candidatura". Els arguments de l'empresa en aquestes pressions són "variats i incideixen en les situacions personals" dels representants d'aquesta candidatura.

Des de CCOO volen "denunciar aquest fet" que consideren "impropi, intolerable i d'extrema gravetat". El sindicat recorda que el procés d'elecció dels representants dels treballadors "ha de ser lliure i democràtic", respectant de forma "escrupolosa" el dret dels treballadors de formar part d'una candidatura o d'una altra. Fonts sindicals asseguren que "de persistir l'empresa en aquestes pressions" es reserven el dret de denunciar-ho per via jurídica.

Actualment el comitè d'empresa de Carrefour Manresa està integrat per representants d'UGT i FETICO.