La FUB fa l'acte de graduació el proper divendres

La Universitat lliura els diplomes als seus nous 270 titulats

per Redacció , 8 de novembre de 2010 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

134 nous Fisioterapeutes, 57 Infermers, 32 Logopedes, 24 diplomats d'Empresarials i 23 Podòlegs rebran el dia 12 de novembre el seu títol en l'acte acadèmic que organitza cada any la Fundació Universitària del Bages (FUB) per donar solemnitat i relleu a la graduació d'una nova promoció d'alumnes.


L'acte de graduació tindrà lloc al Teatre Kursaal a partir de les sis de la tarda. S'hi esperen fins a 800 persones, entre autoritats, professors, els titulats i els familiars que els vulguin acompanyar.

Durant l'acte intervindrà, a més del director general de la FUB, Valentí Martínez, que donarà la benvinguda, el director de la Fundació Caixa Manresa, Pere Fons, que s'encarregarà de pronunciar la lliçó de comiat als nous diplomats titulada "La graduació, primer pas d'una nova etapa". Les intervencions durant l'acte de graduació es completaran amb la intervenció de l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, que tancarà els parlaments.

A banda del lliurament dels diplomes, en el decurs de la cerimònia de graduació es farà el lliurament dels Premis als Millors Expedients acadèmics, que atorguen la Fundació Caixa Manresa i el Montepio de Conductors.

Enguany, l'alumna amb el millor expedient acadèmic de tota la FUB ha estat l'estudiant d'Infermeria, Raquel Triano. El millor expedient de Fisioteràpia l'ha obtingut Aránzazu María García; el de Podologia, Héctor Martín; el de Logopèdia, Maria Isabel Arranz; i el d'Empresarials, Assumpció Tomàs.

També es farà públic el nom de l'alumna diplomada que han estat escollida per l'equip docent per incorporar-se com a professional de la Clínica Universitària.

L'Orfeó Manresà posarà el punt i final a l'acte, amb la interpretació d'un breu repertori de cançons que acabarà amb el popular "Gaudeamus Igitur".

Més de 3.000 diplomats des del curs 1991-1992
Amb els 270 nous titulats durant el curs 2009-2010, la FUB supera els 3.000 diplomats i ha format 3.141 professionals de diferents titulacions des que el curs 91-92 es van diplomar els primers estudiants d'Infermeria. En divuit promocions d'Infermeria s'ha superat el miler de titulats, concretament s'ha arribat als 1.002 infermers formats a Manresa.

La segona titulació que va implantar la FUB va ser la d'Empresarials, introduïda el curs 93-94. Amb els diplomats en aquesta quinzena promoció, ja són 474 alumnes els que han aconseguit el títol al centre universitari manresà.

El curs 94-95, la FUB incorporava els estudis de Gestió i Administració Pública, que actualment ja no s'imparteixen i que en la seva trajectòria van diplomar 278 persones.

Un dels estudis amb més èxit dels que imparteix la FUB és la Diplomatura de Fisioteràpia, que es va introduir a l'oferta acadèmica el curs 98-99. La d'enguany és la desena promoció d'estudiants amb aquesta titulació. En aquests deu anys 919 fisioterapeutes s'han format a Manresa.

El curs 1999-2000, la FUB incorporava la titulació de Podologia, que en les seves nou promocions ha titulat 327 persones. Un curs després, el 2001-2002 s'hi sumaven els estudis de Logopèdia, que fins ara han format set promocions i 141 professionals.

La darrera incorporació a l'oferta d'estudis de la FUB és el títol de Grau en Educació Infantil, que es va començar a impartir el curs passat i que encara haurà d'esperar dos cursos més a començar a graduar els seus primers professionals d'aquest àmbit.

1.353 aspirants a futurs diplomats i graduats
En aquests moments, 1.353 alumnes cursen els seus estudis a la Fundació Universitària del Bages. Bona part d'aquests obtindran el títol de diplomat o graduat en els pròxims anys a la institució universitària manresana.

D'aquests 1.353 alumnes, 498 hi estudien Fisioteràpia, 299 es formen en Infermeria, 174 cursen estudis de Ciències Empresarials o de Gestió d'Empresa, 163 estudien Educació Infantil, 144 es formen en Logopèdia i 75 es preparen per ser professionals de la Podologia. La majoria són estudiants catalans, però hi ha un 18% d'alumnat de fora de Catalunya, que en algunes titulacions de l'àmbit de Ciències de la Salut arriba pràcticament al 30%.

 

Participació