La cultura de boca porta el maridatge de vi dolç amb xocolata a la Fira

Diu el tòpic que una de les poques combinacions impossibles és la del vi amb la xocolata negre. És fals

David Garriga
07 de novembre del 2010
Tres participants en el maridatge amb la xocolata i el vi dolç als dits.
Tres participants en el maridatge amb la xocolata i el vi dolç als dits. | David Garriga

Tres participants en el maridatge amb la xocolata i el vi dolç als dits. Foto: David Garriga

Pel paladar també s'hi pot fer entrar la cultura com s'ha mostrat aquest vespre a la Fira Mediterrània de Manresa. Un maridatge de vi dolç amb xocolata n'és la mostra. Garnatxa de l'Empordà amb xocolata de vainilla, garnatxa de la Terra Alta amb xocolata de roca i moscat de la Catalunya Nord amb catànies han estat les tres combinacions impossibles que la màgia del moment ha permès combinar. Es clar que si el cacau el torren amb llenya d'alzina, tot sembla més exquisit. En tot cas a Catalunya encara ens falta molt trajecte que recórrer si el nostre consum de xocolata és de 2kg per persona i any, i en canvi, a Suïssa en mengen 10.