Gentada a la jornada castellera de la Fira Mediterrània

Redacció
07 de novembre del 2010

Els Minyons construint el 3 de 9 amb folre. Foto: David Garriga

Tal i com va passar el passat mes d'agost per Festa Major, els Minyons de Terrassa han tornat a fer plaça de nou la capital del Bages. En una plaça plena a vessar i després de tres pilars de quatre simultanis a càrrec de les tres colles participants, els egarencs han aixecat la torre de vuit amb folre, el tres de nou amb folre i el quatre de vuit. En la ronda de pilars van descarregar un vano de cinc.

Per la seva banda però, la colla manresana va aixecar les seves millors construccions a l'igual que en l'esmentada festa major. En primera ronda va provar amb el cinc de set, que va quedar en un intent desmuntat per indecissió de la canalla, però que en la ronda de repetició es va poder descarregar tot i la tremolor i els nervis. Aquest ja és el tercer cinc de set de la temporada, tot millorant els resultats dels últims anys pel que respecta a aquesta construcció. En segona ronda, un parat quatre de set amb agulla s'ha pogut descarregar sense problemes. En tercera ronda, tot i que s'esperava l'anelada torre de set, es va decidir assegurar l'actuació i es va descarregar un bonic i parat tres de set, castell insigne dels Tirallongues. En la ronda de pilars es va descarregar un espectacular pilar de cinc.

Pel que respecta a la tercera colla participant, els Castellers de Barcelona, van fer una molt bona actuació i van descarregar el quatre de vuit en primera ronda, en segona ronda van provar el tres de vuit, que també per indecissió de la canalla, va quedar en un intent desmuntat. En la ronda de repetició van poder descarregar la torre de set, i en tercera ronda, els de la camisa vermella, van descarregar el tres de vuit. En la ronda de pilars, els de la capital catalana han descarregat dos pilars de cinc simulanis.

Ja a l'endemà, els Tirallongues van continuar amb la seva activitat castellera i van actuar a la petita localitat de Sant Martí de Torruella, en motiu de la seva festa major. Els de Manresa van descarregar un pilar de quatre, una torre de sis, un tres de sis i en la tercera ronda se'ls hi va resistir el quatre de sis que va quedar en un intent.

Amb aquestes dues actuacions, els del Bages enceten l'última setmana de la temporada, que l'acomiadaran com és tradicional a Manresa els propers dies 13 i 14 de novembre, tot actuant per Vigílies el dissabte a Sant Domènec i el diumenge a Crist Rei en motiu de la Diada de Sant Martí. En aquesta última actuació actuaran juntament amb els Castellers del Riberal i amb la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, última colla creada en el panorama del món casteller i que realitzaran la seva primera actuació de la seva història.