Un mercat per als més menuts a la Plaça Clavé

L'equip de Gestió i Assessorament d'Actes Culturals (GAAC) ha obert la porta als nens per exercir el rol de pares

Aina Font Torra
06 de novembre del 2010
Els menuts fent el seu menú a la Plaça Clavé.
Els menuts fent el seu menú a la Plaça Clavé. | Clàudia Jorba

Els menuts fent el seu menú a la Plaça Clavé. Foto: Clàudia Jorba

Tant aquest matí com aquesta tarda, la plaça Clavé s'ha convertit en un mercat fictici on els més petits de la casa han pogut gaudir i aprendre com i què s'ha de comprar per fer unes receptes per llepar-se'n els dits. Moltes famílies s'han reunit a les onze del matí a la plaça per veure com funcionava tot plegat. "La veritat és que ens està agradant molt. Els nens gaudeixen fent les coses que sempre han vist que ens toca fer a nosaltres", declarava una de les mares assistents a l'activitat.

Hi havia moltes paradetes plenes de carn, peix, verdures, fruita seca, ous... i els nens, segons el que els vingués de gust cuinar, es decantaven per una cosa o una altra.

Els membres d'aquesta iniciativa han afirmat que l'activitat, a tot arreu on han anat ha funcionat molt bé, perquè "una cosa és que a casa es tingui una botigueta. L'altra és que n'hi hagi moltes més i amb molta més gent. Això fa que se sentin grans i responsables". "Funciona molt amb nens petitons i també amb canalla que té germans petits, perquè adquireixen el rol de pares", ha explicat un dels organitzadors.