«Mullant» per la Catalunya Central en els pressupostos de l'Estat

CiU aconsegueix 2,3 milions, Esquerra 2,25, Iniciativa 1,5 i el PSC 400.000 euros

ACN/Pere Gendrau
04 de novembre del 2010

Convergència i Unió és el grup del Congrés dels Diputats que ha aconseguit més diners per a la Catalunya Central amb les esmenes que finalment ha acceptat el PSOE en el marc de la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve. En total, se'ls han acceptat esmenes per un valor de 2,3 MEUR. El segueix ERC, que n'ha guanyat 2,25, mentre que ICV n'ha tret un milió i mig i el PSC 400.000 euros. La partida més important és d'una esmena negociada pels republicans, i que destina dos milions al Campus Motor de l'Anoia. La segona és d'ICV que dota amb un milió d'euros el Pacte Territorial del Bages.

CiU és, també, el grup a qui se li ha aprovat més esmenes. Així, es destinaran 200.000 euros al Museu del Neandartal de Capellades, a un edifici cultural de Viladomiu nou (Gironella), a la sala polivalent Cal Carreres de Sallent, a l'ampliació del Centre Cultural de Taradell, al Museu de la Patum de Berga, a la rehabilitació del teatre de Valls de Tarruella (Sant Mateu de Bages), a la reforma i nova ubicació del mercat municipal de Vic, al projecte de balconada de la Vall Salina de Cardona i la construcció del Campus del Motor de l'Anoia.

Per últim, la darrera esmena i la més quantiosa de Convergència i Unió dota amb 500.000 euros la rehabilitació de l'edifici Fabril "La igualadina cotonera" com a seu del Museu de la Premsa de Catalunya a Igualada. El segon grup amb més diners aconseguits per a la Catalunya Central és ERC, amb 2,25 MEUR repartits en tres esmenes. Dos milions aniran al Campus Motor de l'Anoia, 200.000 euros es destinaran al Museu de Prats de Rei i 50.000 al Centre Cívic de Sant Martí de Sesgaoiles.

ICV ocupa el tercer lloc amb un milió i mig d'euros que prové d'una esmena d'un milió al Bages pel Pacte Territorial del Bages i mig milió d'euros més d'una esmena a través de la que es finançarà el Consell Econòmic i Social de l'Anoia. La llista la tanca el PSC amb 400.000 euros, repartits en quatre esmenes. 100.000 euros per a la Fundació Universitària del Bages a Manresa, 150.000 per al Museu de la Premsa de Catalunya d'Igualada, 100.000 per a la rehabilitació de la Casa Forta del Maspujol a Les Masies de Voltregà i 50.000 per a l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera d'Igualada.