Unió de Pagesos denuncia les ofertes de conill de Lidl i Carrefour

ACN/Estefania Escolà
03 de novembre del 2010
Un dels membres d'Unió de Pagesos mostra la publicitat del conill de l'empresa Carrefour.
Un dels membres d'Unió de Pagesos mostra la publicitat del conill de l'empresa Carrefour. | Estefania Escolà

Un dels membres d'Unió de Pagesos mostra la publicitat del conill de Carrefour. Foto: Estefania Escolà

Unió de Pagesos ha denunciat Lidl i Carrefour per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes de venda de conill. Segons el sindicat, cap de les empreses ha respectat la legislació en matèries de competència, comerç i drets dels consumidors. El coordinador comarcal d'Unió de Pagesos al Bages, Joan Tatjé, ha explicat que tant Lidl com Carrefour han fet ofertes de carn d'aquest producte per sota del preu que es fixa a la llotja del conill de Bellpuig (Urgell). Segons el sindicat, Lidl va oferir carn de conill 42 cèntims més barat que el preu fixat a la llotja i Carrefour el va fixar "només" 26 cèntims més car. Aquesta pràctica, segons Tatjé, altera el "bon funcionament" del mercat.

El sindicat ha explicat que Carrefour va oferir conill a 3,90 euros el quilo entre el 5 i el 12 d'octubre d'aquest any. En el mateix període, a la Llotja de Bellpuig, el preu en origen del conill es va fixar en 3,64 euros. Per la seva banda, l'empresa Lidl va oferir conill a 3,33 euros quan el preu que es fixava a la llotja era de 3,82 euros el quilo.

Un dels membres de la permanent nacional d'Unió de Pagesos, Carles Vicente, ha explicat que el sindicat ha denunciat Carrefour a l'Autoritat Catalana de la Competència per "presumpte abús de la posició de domini i competència deslleial". A més, Unió de Pagesos també ho ha denunciat al Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa per "oferir un producte per sota del preu al qual s'ha adquirit".

D'altra banda, Vicente també ha explicat que el sindicat ha denunciat Lidl davant de l'Autoritat Catalana de la Competència per presumpta conducta col·lusòria i per competència deslleial. En aquest cas, el sindicat també ha presentat denúncia contra Lidl al Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa per presumpta publicitat enganyosa. Segons el sindicat, Lidl no estava en condicions de satisfer la demanda dels consumidors i l'oferta de la setmana es va esgotar en poc temps.

El sindicat exigeix al Govern que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant d'aquests abusos il·legals en la resta de cadena alimentària. Per a Unió de Pagesos, "aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya".