Les ordenances fiscals i el robatori de la senyera el 12 d'octubre, protagonistes del ple de Sant Joan

La policia no ha pogut identificar els lladres de la bandera catalana de la plaça del poble

Quico Sallés/Sant Joan de Vilatorrada
29 d'octubre del 2010
576_1288309561santjoan
576_1288309561santjoan

Plenari eixut el celebrat aquest dijous al vespre a Sant Joan de Vilatorrada. Un ordre del dia pràctic liquidat en tot just una hora. El punt principal del frugal ordre del dia: les ordenances fiscals, aprovades per l'aclaparadora majoria del PSC i ICV, i l'abstenció de CiU i d'ERC.

La nova regulació de taxes per l'exercici 2011: augment del 4% en l'Impost d'activitats econòmiques – que feia dos anys que no es tocava- i el mateix increment per la taxa d'instal·lacions esportives municipals; un 2% de pujada pels serveis assistencials i clavegueram; un 0,465% d'augment en l'impost de bens immobles; i romanen igual la taxa d'escombraries i el servei de l'aigua. Puges moderades que mantenen la taxa impositiva a la banda mitjana alta dels municipis veïns, segons l'equip de govern.

On és la senyera?
Preocupació per part de la regidora d'ERC, Gemma Boix, per el parador de la senyera que fins les onze del matí del passat 12 d'octubre- dia de la Hispanitat per més detalls- onejava al Parc Catalunya del municipi. El regidor del ram de la seguretat, Carles Martínez, s'ha afanyat a posar calma: "la policia no l'ha trobada" ha dit amb aires de resignació- "però la reposarem" ha assegurat. "Imagino que la reposaran, però em sembla recordar que el pal de la bandera era antibretolades, o almenys, així es va pagar" ha deixat anar la regidora. Martínez, amb més resignació, ha encongit les espatlles i ha sospirat :"Ja n'hem encarregat una altra de senyera".

Més detalls per l'acta
L'alcalde Ezequiel Martínez ha recordat que els plans d'ocupació integraran 15 persones més el proper 13 de novembre; les properes places el mes d'abril.

El plenari també ha aprovat el Pla Local de drogodependència.

L'atur i el cotxe negre del regidor Roy
El regidor de CiU, Agustí Roy, ha volgut clamar un prec: "vull que consti en acta que Sant Joan té a dia d'avui més de mil aturats" ha deixat anar en to críptic. L'equip de govern municipal ha pres nota fins i tot, amb l'embolcall de misteri del prec. "Ja sabran perquè ho demano" ha assegurat Roy. El regidor s'ha disculpat a la Policia Local del municipi per no poder assistir a la festa de la patrona que se celebra aquest divendres. "Però els pregaria que si veuen un cotxe negre... és que l'altre dia se me'l va endur la grua" ha ironitzat. La política municipal té aquestes coses.