Unes quaranta persones participen als cursos de cuidadors no professionals

S'ha fet un primer curs a la ciutat de Manresa i actualment se n'està fent un a Sant Vicenç de Castellet

Redacció
28 d'octubre del 2010

Des del Departament d'Acció Social i Ciutadania, PRODEP (Programa per a la dependència), i amb la col·laboració de l'àrea de Serveis Socials d'Atenció Primària i Dona del Consell Comarcal del Bages, s'estan realitzant a la comarca cursos per a persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència. Aquests cursos són organitzats per Caixa Catalunya, Creu Roja i Pere Tarrés.  

Fins ara ja s'ha fet un curs a la ciutat de Manresa, dirigit a persones que resideixen a la zona del Cardener, i la segona acció formativa, que s'està duent a terme actualment, és a Sant Vicenç de Castellet, adreçada a les persones que viuen als municipis de la zona del Bages sud. Entre els dos cursos, hi hauran participat una quarantena de persones.

Els objectius d'aquestes accions formatives són donar eines a la persona cuidadora per a vetllar per la persona depenent i conscienciar els cuidadors de la importància de cuidar-se, també, ells mateixos. Alguns dels temes que es tracten són: imatge i higiene, ajudes tècniques, mobilitzacions, cures pal·liatives, funcions cognitives i demències, entre d'altres.