El Bages tindrà tres diputats al proper Parlament de Catalunya

P.F.B.
27 d'octubre del 2010
576_1288189432Dibujo
576_1288189432Dibujo



Aquest dimecres, 27 d'octubre, han sortit publicades al DOGC totes les candidatures que concorren a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i que en el cas de la demarcació de Barcelona en són 29, rècord de llistes en tota la història de les eleccions a Catalunya, si bé menys de 10 tenen possibilitats –en alguns casos remotes- d'obtenir representació parlamentària.

Pel que fa als candidats del Bages, només tres dels polítics que integren aquestes llistes tenen la seguretat de sortir elegides i no hi ha cap candidat que se situï en la franja dubtosa de poder entrar al Parlament. El fonollosenc David Bonvehí, número 23 a la llista de CiU per Barcelona, la santpedorina Laura Vilagrà, número 4 a la llista d'ERC, i la sallentina Laura Massana, número 6 a la llista d'ICV són els únics tres bagencs que entraran al Parlament si hem de fer cas als antecedents i a les tendències que mostres els sondejos. CiU va obtenir 27 diputats a la demarcació de Barcelona en les eleccions de 2006 i les tendències no fan més que assenyalar un augment d'aquests resultats; ERC en va obtenir 11 per Barcelona als mateixos comicis i tot i que les enquestes indiquen una tendència a la baixa la bagenca està situada en un lloc confortable; i ICV va aconseguir-ne 9 i els sondejos indiquen que es mantindria o fins i tot pujaria una mica la seva representació.

Pel que fa a les altres formacions, l'alcalde de Castellgalí Cristòfol Gimeno, número 28 a la llista barcelonina del PSC és qui més a prop està del tall, però s'ha de valorar com a pràcticament impossible que assoleixi l'acta de diputat ja que la formació socialista va assolir la xifra de 25 parlamentaris el 2006 i la tendència dels sondejos no convida a l'optimisme. Un altre dels que apareixen a les llistes a títol anecdòtic és Xavier Javaloyes, en la posició 27 del PP, molt lluny de la representativitat d'aquest partit el 2006 quan va obtenir 10 actes.

Quan a les novetats, i tot i que sigui difícil llançar hipòtesis al respecte, sembla que la posició 13 de M. Dolors Puertas a la llista de la Solidaritat Catalana de Laporta, la 22 de Ramon Payàs a la llista del Reagrupament de Carretero i la 22 també d'Albert Pericas a la llista dels racistes de Plataforma per Catalunya, són molt llunyanes a unes candidatures que si obtenen representació molt difícilment arribarien a aquests números.

Els tres diputats del Bages a partir del 28N

David Bonvehí Torras va néixer l'any 1979 a Camps. És advocat de professió. Regidor des de 2003 i després alcalde de Fonollosa fins el 2007. Des de 2008 és president comarcal de CDC al Bages. Va a la posició 23 de la llista de CiU a la demarcació de Barcelona.

Laura Vilagrà Pons va néixer l'any 1976 a Santpedor. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Regidora des de 1999 i després alcaldessa de Santpedor fins a l'actualitat, que combina amb la tasca de diputada al Parlament de Catalunya per ERC. Està situada al 4t lloc de la llista d'ERC per Barcelona.

Laura Massana Mas va néixer l'any 1965 a Sallent. És diplomada en Treball Social. Regidora des de 1991 a 1995 a Sallent i secretària d'organització de la intercomarcal d'ICV al Bages – Berguedà – Solsonès. És diputada al Parlament de Catalunya per ICV. Anirà a la posició 6 de la llista barcelonina d'ICV.

Les 29 llistes electorals de la demarcació de Barcelona

Arxivat a