A la presó els tres presumptes atracadors de la joieria de Manresa

En el registre fet als domicilis dels detinguts es va localitzar 6.000 euros en metàl·lic i joies procedents, presumiblement, d'altres fets delictius

Redacció
27 d'octubre del 2010

Agents de l'Àrea Territorial d'Investigació de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Regió Central han detingut els presumptes autors del robatori amb violència i intimidació comès el dia 16 d'octubre en una joieria del carrer del Born de Manresa. Es tracta de Mamikon P., de 27 anys, Gevorg H., de 24 anys –tots dos amb domicili a Barcelona- i Spartak M., de 30 anys i amb domicili a L'Hospitalet del Llobregat. Tots tres, que ja tenien antecedents per delictes contra el patrimoni, han ingressat a presó per ordre del Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa.
 
El robatori va tenir lloc poc abans de les 8 del vespre de dissabte 16 d'octubre. Tres individus amb al cara descoberta, un amb una arma de foc i un altre amb una arma blanca, van irrompre a la joieria, on en aquells moments hi havia alguns clients. Tot seguit van trencar el vidre d'un aparador i van agafar rellotges i joies. També van sostreure els diners de la caixa enregistradora i van fugir a peu fins arribar a un vehicle de gamma alta, amb el qual van sortir de la ciutat.
 
Immediatament es va iniciar la recerca dels autors del robatori. Les investigacions van poder seguir una línia molt fiable gràcies a les dades aportades per un testimoni ocular i també gràcies a una destacada actuació d'un agent del Cos de Mossos d'Esquadra fora de servei que, posant en risc la seva integritat física, va fer un seguiment dels autors i va poder facilitar dades de gran importància per la resolució del cas. Tot plegat donava els seus fruïts uns dies més tard. Una dotació de Trànsit dels Mossos d'Esquadra va interceptar en una carretera secundària entre Argentona i Granollers el mateix vehicle que havien utilitzat els autors del robatori tres dies abans per fugir de Manresa, i a l'interior hi viatjaven les mateixes tres persones que presumptament havien comès l'atracament a la joieria.
 
A partir d'aquí, els Mossos van demanar un ordre judicial per registrar els domicilis dels detinguts. Es van escorcollar un domicili de Barcelona i un altre de L'Hospitalet de Llobregat. Al de Barcelona, els agents van trobar 6.000 euros en metàl·lic, diverses joies, una llibreta amb ingressos realitzats els últims mesos amb un saldo de 50.000 euros i rebuts de venda de rellotges de gamma alta a establiments de compra-venda de Barcelona. Era precisament en aquests establiments, on els autors convertien els objectes robats per diners en efectiu. Pel que fa al pis de L'Hospitalet, es va localitzar diversa documentació.
 
A final de la setmana passada, els 3 detinguts van passar a disposició judicial, però el jutge va prorrogar la seva detenció per tal de poder fer diverses rodes de reconeixement. Després de sotmetre's al reconeixement de testimonis, que han confirmat les investigacions fetes pels Mossos fins el moment, el jutge ha decretat l'ingrés a presó i sense fiança de tots tres.
 
Les investigacions continuen obertes. Els Mossos estudien ara les joies trobades en el domicili d'un dels detinguts, ja que presumiblement provenen d'altres robatoris.